Suriyeli Mültecilerin Kaldığı Nizip Kampı
İstanbul´dan uçakla iki saat uzaklıkta olan Gaziantep´te 5 tane kamp yer almaktadır. Bu kamplar, Suriyeli mülteci kardeşler için hazırlanmış. Kentteki Suriyeli mültecilerin sayısı 350 bine ulaşırken bunların 46 bini söz konusu beş kamp
Cabir el Harmi
İstanbul´dan uçakla iki saat uzaklıkta olan Gaziantep´te 5 tane kamp yer almaktadır. Bu kamplar, Suriyeli mülteci kardeşler için hazırlanmış. Kentteki Suriyeli mültecilerin sayısı 350 bine ulaşırken bunların 46 bini söz konusu beş kampta yaşıyor. Bu kamplar -okul, sağlık merkezi, alışveriş yerleri ve çocuklar için eğlence yerleri bağlamında- bütün imkanlarla donatılmış durumda.
Türkiye hükümeti ülke genelinde mülteciler için 26 kamp hazırlamış ve ülkedeki yaklaşık 3 milyon Suriyelinin misafir edilmesi için 11 milyar dolar harcamış. Ancak bu harcamasına karşılık diğer ülkelerden veya uluslararası örgütlerden sadece yaklaşık 550 milyon dolar civarında bir para almış.
Nizip kampı, Gaziantep kentinde bulunan kamplardan biri. Kamp, bir insanın ihtiyaç duyabileceği bütün hizmet ve olanaklarla donatılmış durumda.
Nizip Kampı Müdür Yardımcısı Mehmet Özdeniz, kamp içindeki turumuzda bize eşlik etti. Bize kamptaki mültecilere sağlanan yaşam koşulları hakkında bilgi verdi.
Kamp iyi bir şekilde düzenlenmiş. Nitekim okullar, sağlık merkezleri, alışveriş yerleri, piknik alanları ve el sanatları merkezleri mevcut.
Mehmet Özdeniz´in anlattığına göre kampta bütün hizmetler mevcut ve bu hizmetler Arapça olarak sunuluyor. Nitekim kampta 115 öğretmen var. Kampta anaokulu, ilköğretim, ortaokul ve lise eğitimi imkanı var ve daha sonra Türk üniversitelerine geçilebiliyor. Özdeniz´in söylediğine göre kamptan olup Türkiye´deki üniversitelerde okuyan 39 öğrenci var ve bu öğrencilere aylık 600 TL destek veriliyor.
Özdeniz açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Öğrencilere öğretilen müfredat, Suriye´deki ile aynı. Bir öğretmen, aylık 900 TL maaş alıyor. Kampta okul çağında olan herkes eğitim alıyor. Kamptaki kız ve erkek öğrenci sayısı toplam 2.057´dir. Buna ek olarak Suriye´de yaşadıkları zor koşullardan dolayı muzdarip durumda olan öğrenciler için rehabilitasyon sınıfları açtık. Maruz kaldıkları bu sert koşullar, psikolojik tedavi gerektiriyor ki bu hizmet bilfiil verilmektedir. Rehabilitenin ardından öğrenciler normal sınıflara gidiyor.”
Özdeniz, kamptaki evlerin bütün gereksinimlerle donatıldığını söyledi ki buna ısınma da dahil. Keza kamp sakinleri kıyafet, gıda malzemesi ve çocuk ürünleri bağlamında çeşitli yardımlar alıyor. Özdeniz kamp sakinlerinin yüzde 80´inin farklı alanlarda çalıştığına işaret etti.(Katar,El Şark-19.06.2016)
Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
TürkiyeSiyonist emperyalizm ve iki manyak…
En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.
DünyaBir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.
TürkiyeGençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Siyonist emperyalizm ve iki manyak…
Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Genç ASAM
Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı
Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz
Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi
2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?
Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi
Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı
ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi
İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı
Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme
HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı
ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…
Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız
KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'
Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi
İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor
Helal telefon olsa alır mıydın?
Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük
Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025
Milletimizin başı sağ olsun
Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda
Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı
Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor
Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'
Yükleniyor
