• BIST 100

    10071,96%-0,11
  • DOLAR

    32,38% -0,10
  • EURO

    34,68% -0,32
  • GRAM ALTIN

    2404,51% -1,24
  • Ç. ALTIN

    3885,31% -0,65

Suriyelilere Rusya´dan ahşap evler

Suriyelilere Rusya´dan ahşap evler

Suriyeli iş insanı Habib Muhammed, Suriyeli sığınmacıların ev sorunlarını Rus ormanlarından toplanacak ağaçlardan yapılacak ahşap evlerle çözmek istiyor.

 

Rusya´nın Tümen kentinde yaşayan Muhammed, Rusya´dan Suriye´ye hazır ahşap evler ihraç etmek istediğini söyledi. Sputnik´e konuşan Muhammed, hesaplara göre ahşap evlerin, Suriye için alışılageldik taş evlere göre daha hızlı yapılacağını ve daha ucuza mal olacağını belirtti.

´EVLET HER GELİR SEVİYESİNE UYGUN OLACAK´

Suriyeli iş insanı, “Bu evler gelir seviyesi ne olursa olsun herkes için uygun olacak. Suriyelilerin yaklaşık yüzde 70´inin çok az parası var ve onlar kendilerine ev alamıyorlar. Suriye´de gayrimenkul fiyatları yüksek. Ahşap evler bu sorunu çözebilir” diye konuştu. 

Suriye´deki sıcak havaların sorun olmayacağını söyleyen Muhammed, ahşap evlerin içi yazın serin olduğunu, kışın ise sıcağı iyi tuttuklarını, ayrıca evlerin temiz olup, hoş koktuklarını kaydetti.

´MODERN BİR ŞEKİLDE İNŞA EDECEĞİZ´

Muhammed, “Evleri modern teknolojiye göre yapacağız, ancak asırlık deneyimleri de dikkate alacağız. Evler ya tamamen ahşap, ya da taş-ahşap karışımı olacak. Aynı Rus evlerinde olduğu gibi içlerinde sauna olacak. Ahşap ateşe, neme ve haşerelere karşı dayanıklı olması için özel bir karışımla kaplanacak. Bu evler parçalar halinde teslim ediliyor, geldikleri yerlerde ise hızlı bir şekilde monte ediliyor” ifadelerini kullandı.

Suriye´de evlerin montajını Rus uzmanların yapacağını, paralelinde Rusların Suriyeli meslektaşlarını eğiteceğini söyleyen Muhammed, bu projeyle Suriye´nin savaş sonrası sürecine katkıda bulunmak istediğini de sözlerine ekledi.



15.8° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor