Suriye´nin BM Temsilcisi Caferi: Suriye karşıtı savaşta, Katar ve Suudi Arabistan başrolde

Suriye´nin BM Temsilcisi Caferi: Suriye karşıtı savaşta, Katar ve Suudi Arabistan başrolde

Suriye´nin BM Daimi Temsilcisi Beşar Caferi, Suriye´de insani molayı öngören BM Güvenlik Konseyi kararının teröristlere karşı operasyonu engelleme amacını taşıdığını belirtti.

 

Sputnik´e yaptığı açıklamada, BM Güvenlik Konseyi´nin Suriye´nin genelinde ateşkes ve en az 30 günlük insani molanın sağlanmasını öngören kararını değerlendiren Caferi, 'Kararın amacının sivilleri korumak değil, Suriye ordusunun terörle mücadele operasyonlarını engellemek olduğu baştan beri belliydi' dedi. 

Suriye ordusunun terörle mücadelede başarı elde ettiği her seferinde insani mola talebinin geldiğine dikkat çeken Caferi, 'Guta´daki siviller gerçekten de terör gruplarının ablukasından acı çekiyor. Militanlar, sivillerin bölgeden çıkmasına engel olarak onları canlı kalkan olarak kullanıyor ve insani yardım spekülasyonu yapıyor' ifadelerini kullandı.

´SURİYE HÜKÜMETİNİN SİVİLLERİ KORUMAK İÇİN ALDIĞI TEDBİRLERİ GÖRMEZDEN GELİYORLAR´

BM´nin Doğu Guta´ya insani yardımın ulaştırılması için her gün 5 saatlik molanın yetersiz olduğu açıklamasını değerlendiren Caferi, BM´nin insani örgüt olmadığını kaydederek, 'Bu örgütün yöneticileri, bazı Batı ülkelerinin belirlediği politikayı izliyor. Kasıtlı olarak Suriye hükümetinin sivilleri korumak için aldığı tedbirleri görmezden geliyor.lar Oysa sivillerin bölgeden çıkması için insani koridorlar ve bu insanlar için sığınma noktaları organize edildi, insanlara her şeyin, özellikle de tıbbi yardımın sağlanması için çalışmalar yapıldı. 46 TIR´lık insani yardım konvoyunun 5 Mart Pazartesi günü bölgeye girişi 5 saatlik insani molanın etkinliğini doğruluyor' ifadelerini kullandı. 

´DOĞU GUTA´DAKİ İLERLEYİŞE ENGEL OLMAK İSTİYORLAR´

Washington´un, Suriye Gözlemevi´nin Doğu Guta´da düzenlediği iddia ettiği kimyasal saldırılarla ilgili yeni soruşturma talebini değerlendiren Caferi, bu konuda şu yorumda bulundu:

'Suriye hükümeti, her yerde her zaman ve her koşulda her türlü kitle imha silahının kullanımını kınıyor. Bu açıklamalar tamamen asılsız. İngiliz istihbaratının sözde Suriye Gözlemevi´nin idaresi ve finansmanına katılımı detaylarına girmeden şunu söylemeliyim ki bu örgütün tüm yalan açıklamaları silahlı terör gruplarını korumaya yönelik. Bu gözlemevi Suriye ordusu ve müttefiklerinin Doğu Guta´daki ilerleyişine engel olmaya çalışıyor'.

´DEFALARCA MEKTUP GÖNDERDİK´

Silahlı terörist gruplarının kimyasal maddelere sahip olduğu yönünde BM Güvenlik Konseyi ve Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü´ne (OPCW) 140´tan fazla mektup gönderdiklerini dile getiren Caferi, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Örneğin, 22 Şubat 2018 tarihinde, zehirli madde taşıyan kamyonların, Türkiye´yle sınırdaki Bab el-Hava sınır kapısından geçtiği yönünde veriler var. Bu maddeler, teröristlerin bulunduğu bölgelerde sivillere karşı kullanılması için ulaştırıldı. Maalesef verilerin bir kısmını şahsen benim birkaç gün önce açık oturma sırasında BM Güvenlik Konseyi üyelerine sunmama rağmen BM Sekreterliği bu doğrulanan bilgiden yararlanmıyor'. 

´KÖRFEZ ÜLKELERİ BAŞI ÇEKİYOR´

'Suriye´ye karşı savaşta başlıca rolü Suudi Arabistan ile Katar oynuyor' diyen Caferi, 'Körfezin diğer ülkelerinin de katkısı var ama daha az. 7 yıl geçtikten sonra onların krize katılımını anlatma ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. Bunu, Avustralyalı yazar Tim Andersen, ‘Suriye´ye karşı çirkin savaş´ adlı kitabında anlattı' diye ekledi.



Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Türkiye

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.

Dünya

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.

Türkiye

Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Genç ASAM

Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı

Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz

Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi

2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?

Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi

Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı

ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı

Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme

HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Yükleniyor

loading