• BIST 100

    10147,85%-0,25
  • DOLAR

    32,28% 0,05
  • EURO

    34,97% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2452,76% 0,28
  • Ç. ALTIN

    3942,46% 0,76

Suriye´ye yardım konferansı Brüksel´de başladı

Suriye´ye yardım konferansı Brüksel´de başladı

“Ailemin fotoğraflarına ulaştım. Birçok çocuğun öldüğü ve kimyasal gaz kullanılan İdlib´in güneyinde yaşıyorlar. Siyasi durum hakkında nasıl bu şekilde konuşulduğunu anlamıyorum. Kimyasal silah kullanan biri var. Halkına karşı

 

Uluslararası kamuoyu iki gün sürecek Suriye´ye yardım konferansı kapsamında Brüksel´de toplandı. 
Birleşmiş Milletler bu yıl insani yardım için en az 8 milyar dolara ihtiyaç olduğunu belirtiyor. Mohammed Alhammadi ülkesinde işlenen savaş suçlarına değindi:

“Ailemin fotoğraflarına ulaştım. Birçok çocuğun öldüğü ve kimyasal gaz kullanılan İdlib´in güneyinde yaşıyorlar. Siyasi durum hakkında nasıl bu şekilde konuşulduğunu anlamıyorum. Kimyasal silah kullanan biri var. Halkına karşı saldırılar gerçekleştiriyor.”

Birleşmiş Milletler yetkilisi Stephen O´Brien Suriye ile ilgili bilgi toplamaya devam ettiklerini belirtti:

“İnsanları gözönünde bulunduracağız. Kanıtlar toplanacak. Bu kanıtlar gün ışığına çıkarılacak. Böylece yasaları ve prensipleri ihlal eden kişiler sorumluluklarını bir gün üstlenmek zorunda kalacak.”

Toplantının geçtiğimiz yıl Londra´da yapılan konferansın devamı olduğu ifade edildi.

euronews muhabiri Isabel Marques da Silva Brüksel´den bildiriyor: “Uluslararası kamuoyu, insani yardımın yanı sıra, Suriye´nin de yeniden inşa edilmesine büyük önem veriyor. Konu Çarşamba günü masaya yatırılacak. Ancak diplomatik kaynaklar stratejinin geçiş süreci planından sonra sunulacağını belirtiyor.”



17.4° / 11.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor