Tarih: 06.07.2015 12:54

Suriye`ye Operasyon Seçeneğini Dışladı

Facebook Twitter Linked-in

 

Al Riyad

Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu`nun Türkiye`nin sınır bölgesinde güvenli bir bölge oluşturmak için Suriye`ye bir gecelik askerî operasyon düzenlemek niyetinde olmadığı açıkladı.

Davutoğlu cuma günü Türkiye Büyük Meclis Başkanı seçilen İsmet Yılmaz’in ardından Millî Savunma Bakanlığına tecrübeli politikacı Vecdi Gönül’ü atadı.

Kanal 7 televizyonunda canlı yayına katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Türkiye`nin Suriye`ye yarın veya yakında gireceği şeklindeki haberler sadece spekülasyon. Türkiye`nin güvenliğini tehdit edecek bir durum olursa yarını beklemeyiz ancak tek taraflı askerî operasyon düzenlenmesi söz konusu değildir. Halkımızın içi rahat olsun Türkiye’yi maceraya sokacak bir adım atmayız.” dedi.

Türk medya organları, Türkiye hükûmetinin PYD ve DAİŞ güçlerinin sınır bölgesinden uzaklaştırılması amacıyla Suriye`ye askerî operasyon düzenlemek istediğini duyurdu. Türk ordusu, 900 km uzunluğundaki Suriye-Türkiye sınırına askerî takviye gönderdi.

Davutoğlu, “2002 ile 2011 arasında savunma bakanı olarak görev yapmış olan Vecdi Gönül`ün yeniden atanması özellikle bu dönemde gerekliydi. Çünkü böyle bir makamın boş kalmasına izin verilemez.” ifadesini kullandı. PYD`nin DAİŞ`i Tel Abyad`tan sınır dışı etmesi ve söz konusu köyü ele geçirmesiyle Kuzey Suriye bölgesinde Kürtlerin bağımsız devlet kurma tartışmaları Ankara`nın kaygılanmasına neden oldu. Ankara ayrıca PKK`ya bağlı olan Kürt güçlerinin ele geçirdiği bölgelerde etnik temizlik uyguladığını iddia ediyor. Kürtler ise bunu reddediyor.

Kuzey Suriye bölgesinde oluşturulmak istenen emrivaki politikanın kabul edilmeyeceğini ifade eden Ahmet Davutoğlu, ”Suriye krizinin başlangıcında yaptığımız gibi yapacağız. Yangınlar içindeki Orta Doğu’da, Türkiye istikrarını muhafaza etmeye devam edecektir.” dedi. (Suudi Arabistan - Al Riyad - 04 Temmuz 2015)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —