Tarih: 16.11.2016 21:11

´Suudi Arabistan, 13 milyar dolarlık Rus-Hint anlaşmasını bozmaya çalıştı´

Facebook Twitter Linked-in

 

Reuters´in Rusya, Suudi Arabistan ve Hindistan´dan 7 kaynağa dayandırdığı habere göre, Suudi devlet petrol şirketi Aramco, Rus devlet petrol şirketi Rosneft´in Hint Essar Oil şirketini satın almasını öngören anlaşmayı engellemeye çalıştı.

Rus ve Hint taraflar arasında anlaşma sağlandıktan sonra Essar Oil´e yeni fiyat teklifi sunan Aramco, anlaşma için tehlike yarattı. Ancak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Hindistan Başbakan Narenda Modi duruma müdahale etti. Rosneft, Essar´a yaptığı ilk teklifi 2 kattan daha fazla bir miktarda artırıp 13 milyar dolar önererek anlaşmanın kendilerinde kalmasını sağladı.

ESSAR OIL: PUTİN VE MODİ MÜDAHİL OLMADI

Reuters´in haberine yanıt veren Essar Oil, Putin ve Modi´nin konuya müdahil olmadığını açıkladı. Şirket, Rusya´nın teklifinin daha cazip olduğu için Rosneft´i seçtiklerinin altını çizdi.

PESKOV: KREMLİN´DEN TALİMAT VERİLMEDİ

Gazetecilerin sorusu üzerine, büyük hacimli anlaşmalarda bazı kararlar için lobi yaptıklarını söyleyen Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise, bu anlaşma konusunda Kremlin´den bir talimat verilmediğini vurguladı.

Peskov, Hindistan ile işbirliğini artırma kararının Rosneft´in kurumsal kararı olduğunu kaydetti.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —