• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

´Suudi Arabistan Filistin lideri Abbas´a ültimaton verdi: Ya ABD planını kabul et, ya istifanı ver´

´Suudi Arabistan Filistin lideri Abbas´a ültimaton verdi: Ya ABD planını kabul et, ya istifanı ver´

Times gazetesi, Suudi Arabistan veliaht Prensi Muhammed bin Selman´ın Filistin Özerk Yönetimi lideri Mahmud Abbas´a 'ABD´nin hazırladığı Orta Doğu barış planını kabul etmesi' yönünde baskı yaptığını iddia etti.

 

BBC Türkçe´nin aktardığı haberde, Mahmud Abbas´ın bir hafta önce Riyad´ı ziyareti sırasında, ABD Başkanı Donald Trump´ın damadı ve danışmanı Jared Kushner öncülüğünde hazırlanan barış planının gündeme geldiği ifade ediliyor. 

Gazetenin haberinde, 'Prens Muhammed Mahmud Abbas´a ´Trump planı açıkladığında ABD´liler ne önerirse kabul et ya da istifanı ver´ dedi' ifadeleri yer alıyor.

Mahmud Abbas´tan bir hafta önce de Jared Kushner Riyad´a sürpriz bir ziyaret gerçekleştirmişti.

Times, Kushner ve veliaht Prens Muhammed arasındaki görüşmenin gece geç saatlere kadar devam ettiğini ve İsrail-Filistin sorununa kalıcı çözüm getirecek bir Orta Doğu barış planı üzerinde görüşmelerin yapıldığını yazıyor.

Haberde, 'Kushner, Trump´ın baş müzakerecisi Jason Greenblatt, ulusal güvenlik danışman yardımcısı Dina Powell ve ABD´nin İsrail Büyükelçisi David Friedman bir süredir Orta Doğu barış planı üzerinde çalışıyorlar' deniyor.



17.8° / 9.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor