• BIST 100

    10268,58%0,20
  • DOLAR

    32,23% -0,02
  • EURO

    34,78% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2415,97% 0,96
  • Ç. ALTIN

    3877,27% -0,40

Suudi Arabistan: Rosatom nükleer enerji ünitesi inşaatı ihalesinin bir sonraki aşamasında yer alacak

Suudi Arabistan: Rosatom nükleer enerji ünitesi inşaatı ihalesinin bir sonraki aşamasında yer alacak

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Halid el-Falih, Rusya Devlet Nükleer Enerji Şirketi Rosatom´un Suudi Arabistan´da iki nükleer enerji ünitesinin inşa edilmesine yönelik ihalenin bir sonraki aşamasına davet edileceğinden şüpheleri olmadığını

 

Rusya-Suudi Arabistan hükümetler arası komisyonu görüşmesi kapsamında verilen basın toplantısında konuşan El-Falih, Rosatom´un tüm dünyada nükleer enerji santralleri inşa etme konusunda çok fazla deneyimi olduğunu vurguladı.

El-Falih, 'İhale organizatörlerinin Rosatom´u boşuna davet etmedi. Rosatom ihalenin iki ön yeterlik aşamasını geçti. Üçüncü aşamaya katılmak için de davet alacağından hiç şüphemiz yok' dedi.

´ARKTİK LNG 2 PROJESİNDEKİ PAY TEKLİFİMİZİ ARTTIRDIK´ 

El-Falih ayrıca Rus basınına yaptığı açıklamada milli petrol şirketi Saudi Aramco´nun, Rus gaz üreticisi Novatek şirketinin Arktik LNG 2 projesinde yer almaya yönelik teklifini genişlettiğini ve Novatek´in teklife onay vermesini umduğunu söyledi.

Falih, Saudi Aramco´nun Rus enerji devleri Rosneft ve Gazprom´un LNG projelerini de incelediğini, Suudi Arabistan´ın Rus petrokimya şirketi Sibur´a yatırım yapmakla ilgilenebileceğini de ifade etti.

Rusya ile Suudi Arabistan 2015 yılında atom enerjisi alanında hükümetler arası anlaşma imzalamıştı. Suudi Arabistan atom enerjisi alanında gelişmek istediğini, 2030´a kadar 16 enerji ünitesi inşa etmeyi planladığını belirtmişti.



17.8° / 13.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor