Tarih: 06.10.2017 08:54

´Suudi Arabistan S-400 sistemlerine niçin ihtiyaç duyuyor?´

Facebook Twitter Linked-in

 

Rus Zvezda televizyonuna konuşan Korotçenko, “Suudi Arabistan, niyetlerinden yüzde 100 emin olabilmemiz için bu kontrat kapsamında yüzde 100 avans ödemesi yapmalı. Geçmişte Suudi Arabistan´ın girişimiyle kendileriyle askeri-teknik alanda anlaşma yapılmaya çalışıldı. Riyad, eğer Rusya İran´a S-300 sistemlerini satmazsa on milyarca dolarlık silah alım anlaşması imzalama sözü vermişti, fakat kontrat bir türlü imzalanmadı. Bu nedenle Moskova, Suudi Arabistan´dan gelen bilgi sızmalarına pragmatik yaklaşmalı” ifadelerini kullandı ve şöyle devam etti: 

“Rusya Suriye´de terörle mücadelede ikna edici bir zafer kazanıyor ve Suudi Arabistan, bugün Ortadoğu´daki süreçlerin ABD´ye değil, Rusya´ya bağlı olduğunu anlıyor. Bu anlayış çerçevesinde dış politikasını çeşitlendirme bağlamında Suudi Kral, Moskova´ya geldi. Bu tamamen doğal bir şey, zira bugün Rusya, Ortadoğu´daki gidişatı belirleyen en güçlü dünya ülkelerinden biri ve bu bağlamda ziyaret, siyaset yaparak etkisini kaybetmemesi ve aynı zamanda Rusya ile ilişkileri geliştirmesi bakımından Suudi Arabistan için çok önemli.”

S-400´lerin dünyanın en iyi uzun menzilli füze savunma sistemi olduğuna dikkat çeken Korotçenko, söz konusu sistemlerin ABD´nin ürettiği Patriot sistemlerinden daha üstün olduğunu da vurguladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —