• BIST 100

    10266,53%-0,01
  • DOLAR

    32,26% 0,07
  • EURO

    34,74% -0,08
  • GRAM ALTIN

    2401,73% -0,30
  • Ç. ALTIN

    3880,31% -0,35

Suudi Arabistan: Suriye´ye asker göndermeye hazırız

Suudi Arabistan: Suriye´ye asker göndermeye hazırız

Suudi Dışişleri Bakanı Adil Cubeyr, teklif gelirse geniş çaplı bir koalisyon kapsamında Suriye´ye asker göndermeye hazır olduklarını söyledi.

 

Riyad´da BM Genel Sekreteri Antonio Guterres´i ağırlayan ve ortak basın toplantısı düzenleyen Cubeyr ´´İslami Askeri Terörle Mücadele Koalisyonu´ndan Suriye´ye asker göndermeyi konuşuyoruz´´ dedi. 

Guterres, Cubeyr´in ardından Suudi Kralı Selman tarafından da kabul edildi.

Bugün Wall Street Journal (WSJ) gazetesi de Suriye´den çekilmek isteyen ABD Başkanı Donald Trump´ın, Suriye´nin kuzeydoğusundaki Amerikan askerlerinin yerine Mısır, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Katar askerlerinin konuşlanması için temaslar yürüttüğünü yazdı.

ABD-İngiltere-Fransa´nın 13 Nisan´ı 14 Nisan´a bağlayan gece Suriye hükümetine yönelik füze saldırısı düzenlemesinden bir gün sonra Arap Birliği zirvesi düzenlenmişti. 

İlkin Cubeyr, Arap Birliği´nin Suriye hükümetinin kimyasal silah kullanmasını kınadığını duyurmuştu.

Ama zirve sonuç bildirisinde, Suriye hükümetine değinilmeden ´Suriye´de kimyasal silahların suç işleme kapsamında kullanılmasıyla ilgili uluslararası soruşturma´ çağrısı yapıldı.

7 Nisan´da Şam´ın Doğu Guta kırsalının Duma bölgesinde kimyasal saldırı düzenlendiği iddialarını soruşturmak üzere BM´ye bağlı Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü´nden (KSYÖ/OPCW) bir ekip Suriye´ye geldi. 

Rus Dışişleri Bakanlığı, Duma´da kimyasal saldırı iddiasının ABD ile müttefiklerinin askeri müdahalesine gerekçe yaratmak için uydurulduğunda ısrar ediyor. Rusya Genelkurmay Başkanlığı kimyasal provokasyon tertip edileceğine dair ilk uyarısını 13 Mart´ta yapmıştı.



19.2° / 10.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor