• BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00

Suudi Arabistan, ‘Veliaht prensten Rusya´ya tehdit´ haberlerini yalanladı

Suudi Arabistan, ‘Veliaht prensten Rusya´ya tehdit´ haberlerini yalanladı

Suudi Arabistan´ın resmi haber ajansı SPA, çok sayıda Suudi basın kuruluşunda çıkan ´krallığın veliaht prensi ve Savunma Bakanı Muhammed bin Selman el Suud´un Rusya karşıtı açıklamalarda bulunduğu´na dair haberleri yalanladı.

 

Daha önce Suudi basınında çıkan haberlerde Suudi Arabistan veliaht prensi ve Savunma Bakanı Muhammed bin Selman el Suud´un Rusya´yı baş tehdit olarak nitelendirip, Rusya´nın Suriye´deki askeri güçlerini yok etme tehdidinde bulunduğunu iddia etmişti. 

Bu haberleri yayınlayan basın kuruluşları, SPA sitesinde yayınlanan veliaht prensin açıklamasını haber kaynağı olarak göstermişti.

Fakat yapılan inceleme sonucunda Suudi haber ajansının sitesinde böyle bir açıklamanın yer almadığı ortaya çıktı.

´İKİ DOST ÜLKENİN İLİŞKİLERİNE ZARAR VERMEYE ÇALIŞILIYOR´

Konuyla ilgili SPA ajansına açıklama yapan resmi bir kaynak, ‘Bazı medya kuruluşları Suudi Arabistan ile Rusya arasındaki olağanüstü ilişkiler hakkında çeşitli yalan haberleri yayarak iki dost ülkenin ilişkilerine zarar vermeye çalışıyor´ ifadesini kullandı.

Her iki ülkenin sürekli olarak yapıcı ve açık diyalog içinde olduğunu belirten kaynak, ikili ilişkiler ile ilgili bilgileri sadece resmi medya kuruluşlarından edinme çağrısında bulundu.



23° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor