• BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00

Suudi Arabistan, Yemen´den atılan balistik füzeyi engelledi

Suudi Arabistan, Yemen´den atılan balistik füzeyi engelledi

Suudi Arabistan resmi medyası Yemen´den atılan bir balistik füzeyi sınırda vurarak etkisiz hale getirdiğini duyurdu.

 

Suudi Arabistan resmi yayın organı El Ekberiye televizyonu, Yemen´den atılan balistik füzenin Yemen sınırı yakınlarındaki Necran´da Suudi hava savunma sistemi tarafından engellendiğini açıkladı. 

AFP´nin verdiği bilgiye göre, Yemen´deki Husi milislerinin yayın organı El Mesire televizyonu bu açıklamadan birkaç saat önce Husiler´in Suudi Arabistan´ın güneybatı bölgesi Necran´daki bir askeri kampa balistik füze attığını duyurdu.

Yemen´in batısında bulunan bir kaynağın Sputnik´e verdiği bilgiye göre ise Suudilerin öncülüğündeki Arap koalisyonun desteklediği Yemen Devlet Başkanı Abdurabbu Mansur Hadi´ye bağlı askerler de misilleme olarak Husi mevzilerine balistik füze fırlattı.

KOALİSYON SÖZCÜSÜ: İRAN´IN HUSİLER´İ DESTEKLEDİĞİNİ GÖSTERİYOR

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA´nın aktardığına göre koalisyon sözcüsü Türki el Maliki 'İran destekli Husiler´in bu düşmanca eylemi İran rejiminin Husiler´i desteklediğini gösteriyor' dedi.

Maliki füzenin sivil alanları hedef aldığını iddia ederek bir sivil Suudi Arabistan vatandaşının mülkünde hafif hasar meydana geldiğini belirtti.

​Husiler Aralık 2017´de Suudi Arabistan´ın başkenti Riyad´daki Al-Yamamah Kraliyet Sarayı´na, kasımda ise Kral Halid Uluslararası Havalimanı´na balistik füze fırlatmıştı.

Suudi hava savunma sistemleri bu füzeleri vurarak imha etmişti.

ABD saldırılar sonrası füzelerin İran yapımı olduğunu belirterek İran´ı Husiler´e silah yardımı yapmakla suçlamış, Tahran ise suçlamaları reddetmişti.

Suudiler´in öncülüğündeki koalisyon Yemen´de Husiler´le Mart 2015´ten beri savaşıyor.



23° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor