• BIST 100

    10158,6%-0,15
  • DOLAR

    32,18% 0,08
  • EURO

    35,08% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2472,74% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00

Suudi Arabistan´a uğramadan Türkiye´ye dönüyorlar

Suudi Arabistan´a uğramadan Türkiye´ye dönüyorlar

Körfez krizine çözüm bulmak ve Türkiye´nin Katar´a desteğini göstermek amacıyla Doha´ya giden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Suudi Arabistan´a gitmeden bugün Türkiye´ye dönüyor.

 

Çavuşoğlu ile Zeybekci, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad el Sani tarafından kabul edildikten sonra Kuveyt´e geçti. 

Kuveyt, krizde Katar´a karşı Suudi Arabistan´la birlikte tutum takınmasına rağmen krizin sona ermesi için girişimde bulunmuş ancak somut bir sonuç alamamıştı.

Hürriyet´in haberine göre Çavuşoğlu ve Zeybekci´nin Kuveyt´teki temaslarından sonra Suudi Arabistan´a geçmesi bekleniyordu. Ancak Çavuşoğlu´nun bugün Türkiye´ye gelecek olan Küba Dışişleri Bakanı Bruno Rodriguez Parrilla ile görüşmesinden sonra yarın yeniden bölgeye gitmesi bekleniyor.

ÇAVUŞOĞLU YARIN SUUDİ ARABİSTAN´A GİDEBİLİR

Kral ve Dışişleri Bakanı ile görüşme programının ayarlanması durumunda Çavuşoğlu´nun yarın Suudi Arabistan´a gidebileceği belirtiliyor.

Çavuşoğlu´nun dün Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman el Sani ile görüşmesinde Körfez krizi ayrıntılı olarak ele alınmıştı. 

Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan´ın krizi sona erdirmek için bölge ve İslam ülkelerinin yanı sıra Batılı ülke liderleriyle yaptığı görüşmeler hakkında Katarlı mevkidaşına ayrıntılı bilgi vermişti.

Türkiye´nin krizi Ramazan Bayramı´ndan önce çözmek için her türlü gayreti göstereceğini ifade eden Çavuşoğlu, Katar´la dayanışma içinde olduklarını göstermek ve soruna çözüm yolu bulmayı hedefledikleri için Katar´a geldiklerini vurgulamıştı.

Ekonomi Bakanı Zeybekci de Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı Ahmed bin Casim´le, abluka altına alınan Katar´ın ihtiyaç duyduğu gıda ve diğer malzemelerin teminini görüşmüştü.



18.3° / 11.9°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor