Tarih: 07.11.2017 08:37

Suudi Arabistan´daki gözaltılar: Bu daha başlangıç

Facebook Twitter Linked-in

 

Suudi savcı el Mucib açıklamasında 'Bu nerede olursa olsun yolsuzluğun kökünün kazınması için hayati önemdeki sürecin yalnızca başlangıcı' dedi.​ 

Soruşturmada ´1. aşamanın´ tamamlandığını belirten el Mucib 'Epey kanıt toplandı ve ayrıntılı sorgulamalar yapılıyor' dedi.

El Mucib yargılamaların da açık bir şekilde zaman içinde yapılacağını söyledi.

Gözaltı operasyonu Veliaht Prens Muhammed bin Selman´ın iktidarını güçlendirme adımı olarak görülmüştü.

Ülkedeki yolsuzluk karşıtı kurumu yöneten 32 yaşındaki prens, aralarında dünyanın en zengin 100 kişisinden biri olan prens El-Velid bin Talal´ın da olduğu 11 Suudi prens, bakan ve eski bakanların gözaltına alınması emrini vermişti.

TRUMP: ŞU KÖTÜ DAVRANDIKLARINDAN BAZILARI YILLARCA ÜLKELERİNİ SAĞDILAR

ABD Başkanı Donald Trump´tan da Suudi yetkililere destek geldi.

Trump Twitter´dan yaptığı açıklamada 'Kral Selman ve Veliaht Prens´e ne yaptıklarını tam olarak bildikleri konusunda büyük güvenim var. Şu kötü davrandıklarından bazıları yıllarca ülkelerini ´sağdılar´' ifadelerini kullandı.

Suudi yetkililer Yemen sınırında düşen helikopterde hayatını kaybeden Prens Mansur bin Mukrin´in ölümünü de soruşturuyor.

Resmi açıklamaya göre Prens, Abha yakınlarında teftişten dönerken kaza geçirmişti ancak kazanın nedeni henüz bilinmiyor.  

Presn Mansur eski Veliaht Prens Mukrin bin Abdülaziz´in oğluydu. Eski İstihbarat Başkanı Mukrin bin Abdülaziz Prens Muhammed´in babası Kral Selman tarafından kenara itilmişti.

BBC´nin aktardığına göre gençler arasında popüler olan Veliaht Prens´in ülkeyi modernleştime planları gibi cesur adımları destek bulabiliyor. Ancak ülkedeki muhafazakar kesimlerin Veliaht Prens´i zorlayabileceği ifade ediliyor. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —