• BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,43% 0,23
  • EURO

    34,81% 0,73
  • GRAM ALTIN

    2423,18% 1,82
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00

Suudi Arabistan´daki gözaltılar: Bu daha başlangıç

Suudi Arabistan´daki gözaltılar: Bu daha başlangıç

Suudi Arabistan´da aralarında 11 prens, 4 bakan ve bir dizi eski bakanın yolsuzluk suçlamaları kapsamında gözaltına alınmasından sonra Başsavcılık´tan açıklama geldi. Savcı Şeyh Suud el Mucib ´bu yalnızca başlangıç´ dedi. ABD Başk

 

Suudi savcı el Mucib açıklamasında 'Bu nerede olursa olsun yolsuzluğun kökünün kazınması için hayati önemdeki sürecin yalnızca başlangıcı' dedi.​ 

Soruşturmada ´1. aşamanın´ tamamlandığını belirten el Mucib 'Epey kanıt toplandı ve ayrıntılı sorgulamalar yapılıyor' dedi.

El Mucib yargılamaların da açık bir şekilde zaman içinde yapılacağını söyledi.

Gözaltı operasyonu Veliaht Prens Muhammed bin Selman´ın iktidarını güçlendirme adımı olarak görülmüştü.

Ülkedeki yolsuzluk karşıtı kurumu yöneten 32 yaşındaki prens, aralarında dünyanın en zengin 100 kişisinden biri olan prens El-Velid bin Talal´ın da olduğu 11 Suudi prens, bakan ve eski bakanların gözaltına alınması emrini vermişti.

TRUMP: ŞU KÖTÜ DAVRANDIKLARINDAN BAZILARI YILLARCA ÜLKELERİNİ SAĞDILAR

ABD Başkanı Donald Trump´tan da Suudi yetkililere destek geldi.

Trump Twitter´dan yaptığı açıklamada 'Kral Selman ve Veliaht Prens´e ne yaptıklarını tam olarak bildikleri konusunda büyük güvenim var. Şu kötü davrandıklarından bazıları yıllarca ülkelerini ´sağdılar´' ifadelerini kullandı.

Suudi yetkililer Yemen sınırında düşen helikopterde hayatını kaybeden Prens Mansur bin Mukrin´in ölümünü de soruşturuyor.

Resmi açıklamaya göre Prens, Abha yakınlarında teftişten dönerken kaza geçirmişti ancak kazanın nedeni henüz bilinmiyor.  

Presn Mansur eski Veliaht Prens Mukrin bin Abdülaziz´in oğluydu. Eski İstihbarat Başkanı Mukrin bin Abdülaziz Prens Muhammed´in babası Kral Selman tarafından kenara itilmişti.

BBC´nin aktardığına göre gençler arasında popüler olan Veliaht Prens´in ülkeyi modernleştime planları gibi cesur adımları destek bulabiliyor. Ancak ülkedeki muhafazakar kesimlerin Veliaht Prens´i zorlayabileceği ifade ediliyor. 



16.8° / 12.2°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor