• BIST 100

    10005,32%0,90
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68

Suudi Arabistan´dan Suriye yorumu: Ders alacaklar mı göreceğiz

Suudi Arabistan´dan Suriye yorumu: Ders alacaklar mı göreceğiz

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr, ABD, İngiltere ve Fransa´nın Suriye operasyonuyla ilgili 'Suriye rejimi ders alacak mı almayacak mı göreceğiz' dedi.

 

Suudi Arabistan´ın Zahran kentindeki Kral Abdülaziz Kültür Merkezi´nde gerçekleştirilen 29. Arap Birliği Zirvesi´nin kapanışının ardından basın toplantısı düzenleyen Cubeyr, ABD, İngiltere ve Fransa´nın Suriye operasyonuyla ilgili sorusuna ilişkin, 'Suriye rejimi bu uygulamalardan ders alacak mı almayacak mı ya da barış müzakerelerinde ilerleme kaydedilecek mi göreceğiz' ifadelerini kullandı. 

Suriye´de siyasi sürecin devam etmesini ve Suriye halkının sıkıntılarını bitirecek şekilde neticelenmesini umduklarını dile getiren Cubeyr, Arap Birliği Zirvesi´nden yapılan açıklamada da buna işaret ettiklerini söyledi.

ABD, İngiltere ve Fransa´nın Suriye rejimine yönelik saldırısı kapsamında başkent Şam yakınında bir kimyasal silah araştırma merkezi, Humus´un batısında yer alan bir kimyasal silah deposu ile kimyasal silahlarla ilişkili bir komuta merkezinin vurulduğu açıklanmıştı.



17.1° / 12.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor