• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

´Suudi Kraliyet Sarayı çevresindeki silah sesleri, darbe değil drone çıktı´

´Suudi Kraliyet Sarayı çevresindeki silah sesleri, darbe değil drone çıktı´

Suudi Arabistan´ın başkenti Riyad´da hareketli anlar yaşandığı bildirildi. Medyaya yansıyan iddialara göre, Suudi Arabistan Kraliyet Sarayı etrafında silah sesleri duyuldu.

 

Jerusalem Post´un haberine göre bazı Arap kaynaklar, ağır silahlı unsurların saraya girdiğini, bunların asker olup olmadığının bilinmediğini ancak saray etrafında askeri hareketlilik olduğunu aktardı.

Aynı kaynaklar Suudi Kralı Selman bin Abdülaziz´in askeri bir hava üssündeki sığınağa götürüldüğünü ileri sürerken, olayın ´askeri darbe´ girişiminin bir parçası olduğu da iddia edildi.

´KARA KUVVETLERİ KOMUTANI´NIN BAŞINI ÇEKTİĞİ BİR DARBE GİRİŞİMİ´ İDDİASI

Silah ve patlama seslerine ilişkin ABD medyasında yer alan haberlerde, Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Alukas Nepils´in başını çektiği bir grubun darbe girişiminde bulunduğu öne sürüldü.

´DARBE DEĞİL DRONE´

Dubai´deki Wall Street Journal Muhabiri Margherita Stancati ise 'Riyad´da darbe olmadı, küçük bir drone (İnsansız Hava Aracı), saraya gereğinden fazla yaklaştı ve vuruldu' açıklaması yaptı.

SUUDİ YETKİLİLERDEN İLK AÇIKLAMA: DRONE İMHA EDİLDİ

Suudi yetkililerden yapılan ilk açıklamadaysa olayın Kraliyet Sarayı´na gereğinden fazla yaklaşan bir İnsansız Hava Aracı´nın (İHA) imha edilmesinen ibaret olduğu belirtildi.

Reuters´ın haberine göre Riyad polisi sözcüsü başkent Riyad´da Kraliyet Sarayı yakınlarında bir oyuncak drone düşürüldüğünü açıkladı. Yetkililer herhangi bir yaralanma veya hasar olup olmadığını bildirmedi.



17° / 11.3°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor