• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Suudi Prens: Trump´ın kararı radikal gruplara oksijen olur

Suudi Prens: Trump´ın kararı radikal gruplara oksijen olur

Suudi Arabistan Prensi Turki Faysal el Suud, ABD Başkanı Donald Trump´ın Kudüs´ü İsrail´in başkenti olarak tanıma ve Amerikan Büyükelçiliğini Tel Aviv´den bu kente taşıma kararına tepki gösterdi.

 

Bahreyn´de düzenlenen bir güvenlik konferansında konuşan Prens Turki, Trump´ın kararının radikal gruplar için 'oksijen' olacağını söyledi. Suudi Arabistan Prensi konuşmasında, doğrudan atıfta bulunmadığı bu gruplarla 'başa çıkmanın zor olacağı' uyarısında bulundu. 

BBC Türkçe´nin haberine göre, Prens Turki Faysal El Suud 24 yıl boyunca Suudi Arabistan istihbarat servisini yönetmişti. Konferensı izleyen BBC Güvenlik Muhabiri Frank Gardner, Körfez ülkelerinde, Trump´ın kararının hem İran´ı hem de El Kaide ve Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü gibi cihatçı grupları güçlendireceğinden kaygı duyulduğunu aktardı.

Bahreyn´deki Manama Diyaloğu Forumu´nda ABD´nin Birleşmiş Milletler (BM) Büyükelçisi Nikki Haley de bir konuşma yapacaktı. Haley Cuma günü BM Güvenlik Konseyi´nde yaptığı konuşmada, 'ABD´nin açık olanbirşeyi tanıyor: Kudüs, İsrail´in başkentidir' demişti.

ABD´nin İsrail ve Filistinliler arasında kalıcı bir barış için çaba harcama taahhüdünü yineleyen Haley, BM´yi 'taraflı olmakla' suçlamıştı. Amerikan Büyükelçisi ayrıca örgütün, 'İsrail´e karşı düşmanlık besleyenlerin merkezlerinden biri olduğunu' iddia etmişti.



22.5° / 13.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor