Tarih: 23.06.2017 09:26

Suudi uzman: Veliaht prens Washington ile ilişkilerden ötürü değiştirildi

Facebook Twitter Linked-in

 

Kraliyet Divanı´nın dün yayınladığı kararnameye göre, Birinci Veliaht, Başbakan ve İçişleri Bakanı Muhammed bin Nayif, tüm görevlerinden azledildi. Savunma Bakanı Muhammed bin Selman ise Birinci Veliaht ve Başbakan oldu. 

Suudi uzman Muhammed el Masari, Suudi Arabistan´daki bu değişimi şöyle değerlendirdi: “Bu karar, kral ile eski veliaht prensin farklı siyasi görüşlere sahip olması nedeniyle beklenen bir karardı. Muhammed bin Nayif´in Amerikalı sanayiciler, askerler ve kendisine ‘terörle mücadelede kahraman´ diyen istihbaratçılarla sıkı ilişkileri bulunuyor. Kral ise daha çok ABD´li ‘küreselciler´ kanadına ve finans şirketlerine ilgi gösteriyor.'

El Masari, 'Şimdi Suudi Arabistan´da bazı kişiler, yeni iç ve dış politikanın hayata geçirilmesi konusunda ABD Başkanı Donald Trump´ı destekliyor. Ancak bu durum, bazı tehlikeler de içeriyor, zira ABD´li başkan Washington´daki herkes tarafından desteklenmiyor, Trump hakkında soruşturma başlatıldı. Askerler ve sanayiciler, Katar ile ortak tatbikat için gemi gönderme kararına karşı çıktı. Trump, Suudi Arabistan´a bölgede liderlik için yeşil ışık yaktığında, ABD´deki siyasi güçler tarafından darbe alıyor' diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —