Tahran ve Ankara, Ortak Hedeflere Odaklanmalı
İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığı görüşmede, iki ülke arasındaki yakın iş birliğinin tüm bölgede istikrar ve güvenliğin sağlanmasına katkı sağlayabilece
IRNA
İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Tahran ve Ankara’nın bölgesel meseleler konusunda önemli ve ortak hedeflere odaklanması gerektiğini belirtti.
Ruhani, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığı görüşmede, iki ülke arasındaki yakın iş birliğinin tüm bölgede istikrar ve güvenliğin sağlanmasına katkı sağlayabileceğini ifade etti.
İran, Türkiye, Irak ve Suriye’nin bölgenin önemli ülkeleri olduğuna değinen Ruhani şu açıklamalarda bulundu: “Bugün terörle mücadele, komşuların toprak bütünlüğünün korunması, istikrar ve güvenliğin sağlanması konularında ortak görüşe sahip olan Tahran ile Ankara, diyalog içinde yürüttükleri müzakerelerle bu yolda başarılı olabilir. Her iki hükûmette de siyasi, ekonomi ve kültürel alanlarda ilişkileri geliştirme iradesi mevcut ve bu konuda daha büyük adımlar atılmalı.”
Türkiye’de yeni hükûmetin kurulmasından memnuniyet duyduğunu ifade eden Ruhani, “İki ülke cumhurbaşkanlarının ziyaretlerinde iş birliğinin geliştirilmesi için önemli kararlar alındı. Bu kararlar bir an evvel hayata geçirilmeli. İki ülke arasındaki Karma Ekonomik Komisyonu, bu konuda daha fazla çaba harcamalı. Fuzuli prosedürleri bir kenara bırakarak iki milletin menfaatleri yönünde belirlenen hedeflere ulaşmak için gerekli kolaylıklar sağlanmalı.” şeklinde konuştu.
Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da Tahran ziyaretinde, İran Dışişleri Bakanı ve diğer yetkililerle yaptığı görüşmelerde faydalı müzakerelerde bulunulduğuna işaret ederek “Bu görüşmelerde ikili ilişkiler ve bölgesel meseleler tüm boyutlarıyla incelendi ve karşılıklı destekle önemli çözüm yollarına ulaşabileceğimize inanıyoruz.” şeklinde ifadelerde bulundu.
İki ülke yetkililerinin, ekonomi alanında Tahran ile Ankara arasındaki ticaret hacmini 30 milyar dolar olarak hedeflediğine işaret eden Çavuşoğlu, “İki ülkenin dış politika mekanizmaları söz konusu büyük hedefe bir an önce ulaşmak için bütün gayretini sarf etmeli.” dedi. (İran, IRNA - 17 Aralık 2014)
Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
TürkiyeSiyonist emperyalizm ve iki manyak…
En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.
DünyaBir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.
TürkiyeGençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Siyonist emperyalizm ve iki manyak…
Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Genç ASAM
Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı
Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz
Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi
2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?
Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi
Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı
ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi
İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı
Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme
HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı
ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…
Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız
KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'
Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi
İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor
Helal telefon olsa alır mıydın?
Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük
Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025
Milletimizin başı sağ olsun
Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda
Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı
Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor
Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'
Yükleniyor
