• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Tahran-Ankara İlişkileri Gelişiyor

Tahran-Ankara İlişkileri Gelişiyor

İran Dışişleri Bakanı Muhammet Cevat Zarif, İran-Türkiye ilişkilerindeki mevcut süreçten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, birçok bölgesel ve uluslararası meselede iki ülke yetkililerinin görüşlerinin aynı yönde olduğunu kaydetti.

Tesnim

İran Dışişleri Bakanı Muhammet Cevat Zarif, Türkiye Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ile yaptığı görüşmede, iki ülke ve bölgenin menfaatleri doğrultusunda Tahran ile Ankara arasındaki ilişkilerin güçlendiğine vurgu yaptı.

İran Dışişleri Bakanlığı Enformasyon Merkezinin yaptığı açıklamaya göre İran Dışişleri Bakanı Muhammet Cevat Zarif, Tahran`da Türkiye Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Sinirlioğlu ile yaptığı görüşmede ikili ilişkiler ve bazı bölgesel ve uluslararası gelişmelerle ilgili görüş alış verişinde bulundu.

Görüşmede, önemli ve etkili iki ülke olarak İran ile Türkiye’nin konumu ve rollerine vurgu yapan Zarif, iki ülke ve bütün bölgenin menfaatleri doğrultusunda Tahran ile Ankara arasındaki ilişkilerin gelişmesinin önemli olduğunu değerlendirdi.

Zarif ayrıca İran ve Türkiye ilişkilerindeki mevcut süreçten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, birçok bölgesel ve uluslararası meselede iki ülke yetkililerinin görüşlerinin aynı yönde olduğunu kaydetti. Zarif, ortak girişimleri hatırlatarak bölge sorunlarının çözümlenmesi amacıyla her iki ülkenin de kendi yüksek kapasite ve rolünü kullanmasının gerekli olduğunu bildirdi.

Sinirlioğlu da Tahran’a yaptığı ziyaret ve Zarif ile yaptığı iyi ve yapıcı müzakerelerden memnun olduğunu belirtti.

Sinirlioğlu, bu görüşmede İran`ın uluslararası etkileşimlerinde, özellikle 5+1 grubu ile sürdürdüğü nükleer görüşmelerdeki bütün başarılarının aynı zamanda Türkiye Devleti ve hükûmetinin memnuniyetini beraberinde getirdiğini ifade ederek, Ankara`nın İran ile olan ilişkilerini bütün alanlarda geliştirmek istediğini ve bölge sorunlarının çözümü konusunda İran ile yakın diyalog içinde bulunmayı hedeflediğini belirtti. (İran merkezli Tesnim - 10 Mart 2014)



22.5° / 13.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor