Tarih: 06.05.2015 08:27

Tahran Bizim İçin Önemli

Facebook Twitter Linked-in

 

İRNA

İki Cumhurbaşkanının Tahran`da gerçekleştirdiği son görüşmenin yapıcı sonuçlarına işaret eden Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “İran ile iş birliği hem ikili ilişkiler hem de bölgesel konumu açısından Türkiye için çok önemlidir.” dedi.

İran’ın Ankara Büyükelçiliği Basın Ofisinden edinilen bilgiye göre İran’ın Türkiye Büyükelçisi Ali Rıza Bigdeli ile İbrahim Kalın`ın gerçekleştirdiği görüşmede, ikili ve bölgesel konulara ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.

Söz konusu görüşmede, Türkiye`nin eski Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler’in İran ile ilgili sarf ettiği son sözlerine yönelik tepki konusunda Kalın, “İşler’in sarf ettiği sözler konusunda bir bilgim yok. İşler’in Türk hükûmetinde hiçbir resmî görevi bulunmuyor ve Türk yetkililer tarafından görüşünü ortaya koyması için de kendisine bir görev verilmedi.” diye konuştu.

Görüşmede Bigdeli de iki ülke arasında ilişkilerin geliştirilmesinin ve iki ülkenin, bölge ve İslam dünyasında istikrarın sağlanması yönündeki iş birliğinin önemine vurguda bulundu. (İran, İRNA - 05 Mayıs 2015)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —