• BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88

Taliban, BMGK´nın yaptırım listesinden çıkarılmaları için Rusya´dan yardım istedi

Taliban, BMGK´nın yaptırım listesinden çıkarılmaları için Rusya´dan yardım istedi

Rusya´da terör örgütü kabul edilen ve faaliyetleri yasaklanan Taliban´ın Katar Sözcüsü Süheyl Şahin, Taliban´ın BM Güvenlik Konseyi´nin (BMGK) yaptırım listesinden çıkarılması için Rusya´yla görüşme halinde olduklarını belirtt

 

Rusya´da terör örgütü kabul edilen ve faaliyetleri yasaklanan Taliban´ın Katar Sözcüsü Süheyl Şahin, Taliban´ın BM Güvenlik Konseyi´nin (BMGK) yaptırım listesinden çıkarılması için Rusya´yla görüşme halinde olduklarını belirtti.

Moskova´da Afgan temsilcilerin katılımıyla yapılan barış görüşmelerinin ardından Sputnik´e demeç veren Şahin, Rusya hükümetinden Taliban´ın BMGK´nın yaptırım listesinden çıkarılmasını talep ettiklerini söyledi.

Daha önce Taliban, 2020´de ABD´yle yaptıkları anlaşmanın hareketin tüm ´kara listelerden´ çıkarılmasını öngördüğünü ve Washington´un bunun üzerinde çalıştığını açıklamıştı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin´in Afganistan Özel Temsilcisi Zamir Kabulov da, Taliban´ın yaptırım listelerinden çıkarılması için gereken koşulların henüz oluşmadığını söylemişti.

 



13.8° / 11.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor