Tarih: 11.06.2015 14:57

Tansu Çiller 28 Şubat davasında tanık olarak dinlenecek

Facebook Twitter Linked-in

 

28 Şubat dönemine ilişkin, 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini cebren devirmeye, düşürmeye iştirak' suçundan 103 sanığın yargılandığı davanın 78. duruşması sona erdi.

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi`ndeki duruşmada, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın kızları Sümeyye Erdoğan ve Esra Albayrak`ın katılma talepleri kabul edildi, eski Başbakan Tansu Çiller`in 'tanık' olarak huzurda dinlenmesine karar verildi. Sanıklardan dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı`nın ise adli kontrol tedbiri kaldırıldı.

Duruşmada, o dönemde Genelkurmay Başkanlığı`nda sivil memur olarak çalışan bazı tanıklar dinlendi. Tanık Serhat Altay, 1990`da Hareket Başkanlığı`nda teknik ressam olarak çalışmaya başladığını belirterek, olay tarihinde İç Güvenlik Harekat Başkanlığı`nda sivil memur olarak görev yaptığını söyledi.

Altay, 'Batı Çalışma Grubu`nda (BÇG) görevli olduğumu savcılıktaki listeden öğrendim. İç Güvenlik Harekat Başkanlığında teknik ressam olduğum için çizimleri ben yaptım ve herhangi bir belge yazmadım' dedi.

O dönemde İç güvenlik Harekat Başkanlığı`nda çalıştığını zannettiğini bildiren Altay, 'Ben, BÇG`de çalıştığımı bilmiyordum, bunu savcılıkta öğrendim. Savcılıkta bana gösterilen listede, tanıdığım isimleri söyledim. O isimlerin BÇG`deki görevlerinin ne olduğunu, ne yaptıklarını bilmiyorum' diye konuştu.

Tanıklardan Recep Durlanık ise Genelkurmay Başkanlığında Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni olarak çalıştığını, o dönemde İç istihbarat Şubesine gelen istihbari belgeleri düzenlediklerini kaydetti.

ERDOĞAN VE ALBAYRAK`IN KATILMA TALEPLERİ KABUL EDİLDİ

Bazı müşteki ve sanık avukatları, eski Başbakan Tansu Çiller ve Kadir Sarmusak`ın mahkeme huzurunda dinlenmelerini talep etti. Cumhuriyet Savcısı, mütalaasında takdirin mahkeme heyetinde olduğunu belirtti.

Mahkeme, ara kararında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın kızları Sümeyye Erdoğan ve Esra Albayrak`ın katılma taleplerini kabul etti.

Önceki duruşmada, 'tanık' olarak dinlenmesine karar verilen ancak sağlık sorunları nedeniyle duruşmaya katılmayan eski Başbakan Tansu Çiller`in huzurda dinlenmesine karar veren mahkeme, sanıklardan dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı`nın adli kontrol tedbirinin kaldırılmasına hükmetti.

Ayrıca mahkeme, aralarında Çetin Doğan ve Çevik Bir`in de bulunduğu bazı sanıkların yurtdışı çıkış yasağı ve adli kontrol tedbirinin kaldırılması talebini reddetti.

Mahkeme, duruşmayı 4 gün peş peşe yapma kararı alarak erteledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —