Tarihin Cazibesi
Osmanlı Dönemi´nde önemli ticaret şehirlerinden İzmir´in han ihtiyacının karşılanması amacıyla yaptırılan Kızlarağası Hanı, turistin uğrak yeri oldu.
Halil Şahin
Osmanlı Dönemi´nde önemli ticaret şehirlerinden İzmir´in han ihtiyacının karşılanması amacıyla yaptırılan Kızlarağası Hanı, turistin uğrak yeri oldu.
Osmanlı Dönemi´nde Doğu Akdeniz´in en önemli ticaret şehirlerinden olan İzmir´in han ihtiyacını karşılamak üzere yaptırılan Kızlarağası Hanı, bugün turizme hizmet ediyor. İzmir´de tarihi dokusu en iyi dokunmuş hanlar arasında yer alan Kemeraltı Çarşısı içindeki Kızlarağası, Osmanlı mimarisinin kentteki en önemli eserlerinden biri olarak gösteriliyor.
Dört Kapısı Var
Dört kapılı han, her gün yerli ve yabancı yüzlerce turisti ağırlıyor. İki katlı bedestenleri ve avlusu ile kentin konuklarının mutlaka ziyaret ettiği yerler arasında bulunan Kızlarağası, tarihi bir yapıda alışveriş yapma ya da çay kahve sohbetleri yapma imkânı sunuyor. Handaki dükkânlarda bulunan İzmirli ustaların yaptığı el sanatları ürünleri, alıcısı için İzmir´i hatırlatan bir anı olarak değer taşıyor. Halı, kilim, gümüş takı, deri kıyafetler ve hediyelik eşyalar, ‘İzmir´den bir hatıra kalsın´ diyenlerden ilgi görüyor. Sahaflar, doğal taş atölyeleri, antikacılar da meraklılarına alternatif ürünler sunuyor. Hanın ilgi görmesinde alışveriş dışında başka bir etken de var. Çay sohbetlerini otantik bir ortamda yapmak ve fincanda pişen Türk kahvesini tatmak isteyenler de Kızlarağası´nın sürekli ziyaretçileri arasında yer alıyor. Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Ümit Kaya, Kemeraltı´nın dünyanın en büyük açık alışveriş merkezlerinden olduğuna dikkati çekerek, geniş ürün yelpazesinin yanı sıra içinde barındırdığı tarihi eserlerle de önemli bir çekim merkezi olduğunu vurguladı. Hanın da Kemeraltı´nın markalaşmış yerlerinden biri olduğunu ifade eden Kaya, “Kızlarağası, Kemeraltı´nın yerli ve yabancı turist çekmesinde önemli merkezlerinden biri. Turistlere sunduğu özgün ürünlerin yanı sıra, İzmir´e gelen her turist, Türk kahvesi için buraya götürülüyor. Kemeraltı için çalışmalarımız var. Kemeraltı´na daha fazla turist çekmeye yönelik çabalarımız var. Bu, elbette hanı da kapsayacak.”(İzmir,Ege Telgraf Gazetesi-15.05.2016)
Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
TürkiyeSiyonist emperyalizm ve iki manyak…
En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.
DünyaBir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.
TürkiyeGençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Siyonist emperyalizm ve iki manyak…
Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Genç ASAM
Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı
Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz
Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi
2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?
Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi
Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı
ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi
İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı
Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme
HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı
ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…
Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız
KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'
Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi
İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor
Helal telefon olsa alır mıydın?
Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük
Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025
Milletimizin başı sağ olsun
Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda
Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı
Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor
Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'
Yükleniyor
