Tarihin İzlerini Taşıyan Kent Karaman
Eski adı Larende olan Karaman, ismini kurucusu olan Karaman Bey´den almıştır ve 1256 yılından bu yana bu ismi kullanmaktadır.
Karaman Bey´den almıştır ve 1256 yılından bu yana bu ismi kullanmaktadır.
İç Anadolu Bölgesi´nin güneyinde yer alan Karaman´ın toplam nüfusu 220 bin dolaylarındadır. Yaz mevsiminde sıcak ve kurak bir iklim hâkimken, kış mevsiminde soğuk havalar görülür. Düz bir yapıya sahip olan ova görünümündeki Karaman´a son yıllarda yapılan gölet ve sulama kanalları ile hareketlilik geldiği söylenebilir. Konya, Mersin ve Antalya illeri arasında yer alan Karaman´ın önemli bir ticaret ve kültür merkezi olduğunu söylemek mümkündür. Yeraltı şehirleri, mağaraları ve inanç merkezleri gibi turistik yönden de çekici bir yapıya sahip olan Karaman, yıl içinde ülkemizi tanımak isteyen birçok kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Türkiye´nin en büyük 58. ili olan Karaman, Konya´ya bağlı bir ilçe iken 15 Haziran 1989 tarihinde il olmuştur. İlin isminin kaynağı, geçmişinde bir dönem başkenti olduğu Karamanoğulları Beyliği´dir.
Zengin tarihinin uzantısı olan tarihi eserleri, eşsiz doğasının yansımaları olan turistik yerleri, ulaşımı kolay lokasyonu ve birbirinden lezzetli yemekleri ile Karaman, Anadolu´nun en önemli turizm, sanayi ve kültür merkezlerinden biri durumundadır. M.Ö. 6. yüzyılda Frigyalılar olmak üzere tarihi boyunca birçok medeniyetin hakimiyeti altına alınmış olan Karaman, en parlak dönemini Karamanoğulları Beyliği hakimiyetinde olduğu yıllarda yaşamıştır. Uzunca bir süre bu beyliğin başkenti olan il, 1467 yılında Osmanlı topraklarına dahil edilmiştir. Karaman zengin tarihi nedeniyle birçok önemli yere ve esere sahiptir.
Mutlaka gezilmesi ve görülmesi tavsiye edilen yerlerden bazıları şunlardır: • İncesu Mağarası • Karaman Kalesi • Çeşmeli Kilise • Hürrem Dayı Evi • Tartan Evi • Ermenek Kalesi • Mennan Kalesi • Binbir Kilise • Aktekke Camii, vb. Oldukça zengin bir mutfağa sahip olan Karaman´da tadılması mümkün lezzetlerden bazılarının isimleri şu şekildedir: Mıkla Töğmeken Papara Çoban kavurma Salçalı köfte Saç kavurma Sulu pilav Fırın kebap Lokur Calla Arapaşı çorbası.
Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
TürkiyeSiyonist emperyalizm ve iki manyak…
En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.
DünyaBir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.
TürkiyeGençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Siyonist emperyalizm ve iki manyak…
Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Genç ASAM
Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı
Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz
Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi
2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?
Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi
Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı
ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi
İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı
Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme
HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı
ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…
Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız
KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'
Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi
İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor
Helal telefon olsa alır mıydın?
Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük
Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025
Milletimizin başı sağ olsun
Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda
Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı
Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor
Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'
Yükleniyor
