Tarih: 29.01.2016 14:19

Taşyaran Vadisi

Facebook Twitter Linked-in

 

Ege´de Yenigün Gazetesi

Uşak Valisi Ahmet Okur´da sosyal medya hesabında aynı fotoğraflara 'Taşyaran Vadisi havadan bir başka güzel' diyerek yer verdi.

Vadide akan su, yüzyıllar boyunca uğraşarak taşları yarmış ve harikulade şekiller oluşturmuş. Bu yüzden yerel halk buraya taş yaran adını koymuş. Uşak-İzmir karayolu üzerindeki Yenişehir köyü yakınlarında bulunan Taşyaran Vadisi Anadolu Ajansı ve Uşak Belediyesi ekipleri tarafından havadan görüntüledi.

Gediz Nehri´ne bağlanan akarsuyun donmasıyla buzdan akvaryuma dönüşen vadi, seyirlik anlar oluşturuyor. Uşak Valisi Ahmet Okur, yaptığı açıklamada, vadinin yılın her mevsiminde farklı manzaralar oluşturduğunu, kış aylarında da vadideki suyun buz tutarak doğaseverlerin ilgisini çektiğini söyledi. Bölgenin turizme kazandırılması çalışmalara devam edildiğini belirten Okur, vadinin tabiat parkı ilan edilmesi için girişimlerin devam ettiğini belirtti. Vali Okur, 'Bölge jeolojik açıdan ilginç ve özel bir alan. Üç bölümden oluşan yaklaşık 2 bin 500 metre uzunluğundaki vadi zemininde yürüyüş yolları, yönlendirme levhaları, belirli yüksekliklerde seyir terasları ve asma köprüler oluşturmak istiyoruz. Bölgenin dokusunu bozmadan bu doğa harikasına ziyaretçi çekmeyi hedefliyoruz. Bölgeye gelen ziyaretçilerin bir kaç saat bölgede zaman geçirmesini amaçlıyoruz. İzmir-Ankara kara yoluna çok yakın olan bölge, ilimiz için çok önemli bir turizm alanı haline gelecek.' ifadelerini kullandı.

Alanda şekillerin 300-400 yıl gibi bir zamanda oluştuğunun düşünüldüğünü, jeolojik açıdan tamamen bir araştırma alanı yerin, çok özellikli olduğunu vurgulayan Vali Okur, hazırlanacak görsellerin vadinin tanıtımında kullanılacağını ifade etti. Bölgenin gizli kalmış bir doğa hazinesi olduğunu söyleyen Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan´da konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: 'Belediye olarak bölgenin tanıtımı ve turizme kazandırılması için elimizden geleni yapacağız. Sayın Valimizin liderliğinde yapılacak her türlü proje içinde olmak istiyoruz.'(Uşak,Ege´de Yenigün Gazetesi-29.01.2016)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —