Tarih: 08.12.2016 18:45

Tataristan İle Tiacret Hacmi Artmalı

Facebook Twitter Linked-in

 

Ria Novosti

Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım, Türkiye Cumhuriyeti´nin Tataristan´a yatırım miktarını ve bu Cumhuriyet ile mevcut ticaret hacmini arttırmayı planladığını söyledi.

Tataristan-Türkiye İş Forumu sırasında konuşan Yıldırım, 'Rus-Türk ilişkilerinin yeniden tesisi ve bu ilişkilerin normalleşmesi sürecinde Tataristan´a yapılan yatırımlar daha çok artacak. 2014 yılında ticaret hacmi 500 milyon düzeyindeydi, geçen yılda ise düşüş yaşadı. Mevcut fırsatlardan yararlanarak ticaret hacmini arttıracağımızı ümit edelim.' dedi.

Başbakanın verdiği bilgiye göre Tataristan´da çok sayıda Türk yatırımcı faaliyet gösteriyor, önceki yıllarda iki milyar dolardan fazla yatırım yaptı. Yıldırım´ın belirttiğine göre talihsiz olay nedeniyle Rus-Türk ekonomik ilişkileri dondurulmuştu, fakat buna rağmen Tataristan´a yatırımlar herhangi bir gecikme olmaksızın yapıldı. Yıldırım, Tataristan´da iş için gerekli bütün koşullar oluşturulduğu için yatırımcılar, cumhuriyete gelmeye istekli. Başbakan, 'İyi bir gelecek vaat eden güvenli bir ortamın olduğu yere yatırım yapmayı tercih ediyorlar.' ifadelerini kullandı.

Türkiye Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Tataristan´a yapılan yatırımların Türkiye için stratejik ve başarılı olduğunu, bütün Türk yatırımcıların da Tataristan´da kendilerini çok iyi hissettiklerini kaydetti. Bakanın sözlerine göre Türkiye ile Tataristan arasında sadece ekonomi, makine mühendisliği, petrokimya alanında değil, aynı zamanda sağlık turizminde, tarımda, enerjide ve diğer sektörlerde iş birliği mümkün.

Şu anda Tataristan´daki ortak işletmelerin sayısı bakımından Türkiye 280 şirketle birinci sırada. Cumhuriyetteki her beş ortak işletmeden biri, Türk işletmesi.(Rusya,Ria Novosti-07.12.2016)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —