Tarih: 24.12.2015 13:14

Tataristan: Türk sermayeli yatırım projelerini korumayı umuyoruz

Facebook Twitter Linked-in

 

Rusya Federasyonu cumhuriyetlerinden Tataristan´ın lideri Rüstem Minnihanov, 'Onlar cumhuriyetimize inandı. Modern fabrikalara 1,5 milyar dolar yatırım yaptı. Bu fabrikalarda çalışanların yüzde 98´i Rusya vatandaşı. Tüm bunlar Rusya işletmeleridir ve elbette bu konuda aşırılık olmamalı' dedi.

‘RUSYA KANUNLARI ÇERÇEVESİNDE ÇALIŞIYORUZ´
Minnihanov, 'Devlet Başkanımızın da dediği gibi Türkiye ve Rusya arasında siyasi anlaşmazlıklar var ve bu sorunlar ülkelerimiz arasında siyasi düzeyde ele alınıyor. Halka gelince, Rusya kanunları çerçevesinde çalışıyoruz' diye kaydetti.
‘EKONOMİK İLİŞKİLERİ KORUMAYI UMUYORUZ´
Türkiye vatandaşlarının Rusya´ya dost gözüyle baktığını, Türklerin Tatarlar için kardeş halk olduğunu belirten Cumhurbaşkanı, 'Aynı dil grubundayız, aynı dine aitiz. Ve Devlet Başkanı´nın söyledikleri bizim için büyük bir destek' ifadelerini kullandı. Türkiye´yle ekonomik ilişkileri korumayı umduklarını söyleyen Minnihanov, şu anda birkaç büyük yatırım projesinin görüşme aşamasında bulunduğunu anlattı.

SİYASİ ÇÖZÜM BULUNACAK´
Tataristan lideri, 'Krize her halükarda siyasi çözümün bulunacağını düşünüyorum. Mevcut projeleri ise ortak çabalarla korumamız gerekir' diye ekledi.
Tataristan´ın Elabuga Özel Ekonomi Bölgesi´nde Türk yatırımcılar tarafından inşa edilen yaklaşık 10 büyük işletme bulunuyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —