• BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00

TBMM Başkanı Kahraman: Che denen eşkıya benim gencimin göğsünde olamaz

TBMM Başkanı Kahraman: Che denen eşkıya benim gencimin göğsünde olamaz

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, liselilerin ´katil´ ve gerilla olarak nitelendirdiği Che Guevara´nın resminin bulunduğu tişörtler giymesinin ya da rozetler takmasının ‘kabul edilemez´ olduğunu söyledi.

 

Rize´nin Fatih Sultan Mehmet tarafından fethedilişinin 555. yılı kutlama etkinlikleri kapsamında Yenişehir Spor Salonu´ndaki törene katılan Kahraman, 15 Temmuz darbe girişiminin Türkiye´ye çelme takmak amacıyla tertiplendiğini belirterek, 'Güçleniyoruz, daha da güçleneceğiz. Bütün çelme takmalara rağmen, bütün kullandıkları ajanlara, teröristlere rağmen, Pensilvanya´da besledikleri nankör, hain, zalim satılmışlara rağmen, asker elbisesi giyip namlusunu kendi milletine çevirenlere, bütün dünyaya rağmen gelişmemizi devam ettireceğiz” dedi.

​‘BİR KATİL, BİR GERİLLA…´

Darbeler döneminin bittiğini kaydeden ve gençliğin de bunu bilmesi gerektiğini ifade eden “Fatih´i fetihler ile anlayacağız ve böylece gençlerimize yeni Fatihler olma noktasında hız vereceğiz” diye konuştu. Ardından solcu liseli gençleri eleştiren Meclis Başkanı şöyle devam etti:

“Kadıköy´de ´DEVLİS´ diye bir derneğin ya da teşekkülün bir çalışmasını gördüm. Yani liseli devrimciler. Che Guevara´nın tişörtünü giymişler. Che Guevara, 39 yaşında öldürülen, bizzat kendisinin infazlar yaptığı bir katil kişilik, bir gerilla. Bolivya´da, Küba´da, Güney Amerika´da, Arjantin´de faaliyette bulunan bir eşkıya benim liseli gencimin yakasında, göğsünde olamaz, olmamalı. Bağı yok benimle. Köküm bir değil, tarihim bir değil. Benim kendi mefailim var. Kendi insanlarım var. Onlarla övüneceğiz. Garip. Fatih´i dünya tanıyor da Türkiye tanımayacak.'




17° / 12.6°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor