• BIST 100

    10320%1,59
  • DOLAR

    32,28% 0,03
  • EURO

    35,09% 0,05
  • GRAM ALTIN

    2473,22% 0,30
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,00

Tekfirci Görüşün Kökleri Kurutulmalı

Tekfirci Görüşün Kökleri Kurutulmalı

Ankara´da düzenlenen İl Müftüleri İstişare Toplantısında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, “Müslümanlar ve İslam dünyası İslamofobinin yayılması tehlikesi ve haksızca yapılan saldırılarla karşı karşıyadır. Maa

 

İRNA

Ankara´da düzenlenen İl Müftüleri İstişare Toplantısında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, tekfirci görüşün İslam dünyası için en önemli tehditlerden biri olduğunu belirtti ve bu görüşün incelenerek kökünün kurutulması gerektiğini söyledi.

Görmez şunları söyledi: “Müslümanlar ve İslam dünyası İslamofobinin yayılması tehlikesi ve haksızca yapılan saldırılarla karşı karşıyadır. Maalesef kendilerini Müslüman olarak adlandıran bazı kişilerin eylemleri de, İslam´ın ve Müslümanların muhaliflerini destekliyor.”

Din, dini itikat ve silahın birer araç olarak kullanılmasının Irak-Şam İslam Devleti (DAİŞ) gibi grupların sermayesi olduğunu ifade eden Görmez, “Çeşitli isimler altında İslam dünyasında boy gösteren tekfirci gruplar, Müslümanlara eziyet etmeye başladılar. Bu gruplar, İslam toplumu için ciddi bir tehlikedir.” dedi.

Görmez, “Bu grupların İslam dünyasına yönelik dış mihrakların bir komplosu olduğunu söylemek kolaydır ama bizim, bu grupların Müslümanlar arasında neden yayıldığını incelememiz gerekir. Bu, İslam âlimleri ve Müslümanların dini kuruluşları için bir sorumluluktur.” şeklinde konuştu.(İran Haber Ajansı IRNA - 18 Ağustos 2015)



23° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor