Teksas´ta dondurucu soğuklar: ´Yalnızca güçlüler hayatta kalacak´ diyen belediye başkanı istifa etti

Teksas´ta dondurucu soğuklar: ´Yalnızca güçlüler hayatta kalacak´ diyen belediye başkanı istifa etti

Dondurucu soğuk ve elektrik kesintisiyle boğuşan Teksas´ta bir belediye başkanı, 'Yalnızca güçlüler hayatta kalacak' açıklamasına gelen tepkiler üzerine görevinden ayrıldı.

 

Dondurucu soğuk ve elektrik kesintisiyle boğuşan Teksas´ta bir belediye başkanı, 'Yalnızca güçlüler hayatta kalacak' açıklamasına gelen tepkiler üzerine görevinden ayrıldı.

ABD´de en az 21 kişinin hayatını kaybettiği kar, buz, yağmur ve dondurucu soğuklar nedeniyle ülkenin ikinci büyük eyaleti Teksas´ta hâlâ milyonlarca kişiye elektrik verilemezken bir istifa haberi geldi. İstifanın sebebi ise tartışılan enerji altyapısı değil bir sosyal medya paylaşımı.

Colorado City Belediye Başkanı Tim Boyd, günlerdir süren elektrik kesintisi nedeniyle kendine alternatif ısınma yolları arayan ve duruma tepki gösteren insanları eleştirmek için Facebook hesabında bir paylaşım yaptı, 'Bırakın da bazılarınızın duygularını inciteyim' diyerek söze başladı.

​'Batın ya da yüzün. Size kalmış. Bu şehir ve bu ülke size hiçbir şey borçlu değil' diyen Boyd, ´zorlu zamanlarda´ halkı desteklemenin yerel hükümetin görevi olmadığını savunup 'Yardım dilenen insanlardan bıktım ve yoruldum' ifadesini kullandı.

Halkın içinde bulunduğu durumu ´sosyalist hükümetin bir ürünü´ olarak gören Boyd, halka ´Birinin gelip sizi kurtarmasını beklemeyin´ çağrısı yapıp 'Yalnızca güçlüler hayatta kalacak' dedi.

Ardından bu paylaşımı silen ve yeni bir açıklamayla görevi bırakacağını söyleyen Boyd, kullandığı ifadeler için özür diledi. ´Gerçekten yardıma muhtaç olan yaşlıları ve diğer kimseleri üzmek niyetinde olmadığını´ vurgulayan Boyd, laflarının ´kendi başlarının çaresine bakabilecek olmalarına rağmen bir şey yapmayan tembellere´ yönelik olduğunu savundu.

Boyd eşinin de işten kovulduğunu ve ailesinin ´nefret dolu´ mesajlar aldığını aktardı.

 



Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Türkiye

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.

Dünya

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.

Türkiye

Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Genç ASAM

Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı

Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz

Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi

2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?

Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi

Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı

ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı

Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme

HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Yükleniyor

loading