Tarih: 11.05.2017 15:29

Temeni Ederim ki Amerika Bu Yanlıştan Döner

Facebook Twitter Linked-in

AP

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD´nin, Ankara´nın terörist olarak gördüğü Suriyeli Kürt savaşçıları silahlandırma kararından dönmesini temenni ettiğini ifade etti.

Erdoğan ABD´ye, NATO müttefiki olan Türkiye´nin yanında durması ve Washington´a yapacağı ziyaretten önce Suriyeli Kürtleri silahlandırma kararından dönmesi çağrısında bulundu.

Türkiye Cumhurbaşkanı´nın çarşamba günü yaptığı açıklamalar, ABD´nin İslam Devleti örgütünün Suriye´deki kalesi Rakka´nın ele geçirilmesi için gerekli bir adım olarak Suriyeli Kürt savaşçıları silahlandıracağını duyurmasından bir gün sonra geldi.

Erdoğan, 'Terörle mücadelenin başka bir terör örgütüyle yürütülmemesi gerektiğini' ve 'müttefiklerinin terör örgütlerinin değil, kendi yanlarında olmayı tercih etmelerini umduklarını' dile getirdi.

Erdoğan Sierra Leone´nin misafir Cumhurbaşkanı ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuştu. Türk Cumhurbaşkanı, konuyu, 16 Mayıs´ta ABD Başkanı Donald Trump ile yapacağı görüşme esnasında ayrıntılı bir şekilde aktaracağını belirtti.

Erdoğan, 'Temenni ederim ki (ABD) bu yanlıştan dönerler.' dedi.(ABD,AP-10.05.2017)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —