Tarih: 22.07.2016 14:57

Terör İle Mücadele Ediyoruz

Facebook Twitter Linked-in

 

El Cezire TV

Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım ABD yönetimine, “Dünya Ticaret Merkezinin ikiz kuleleri vurulduğunda, Guantanamo Hapishanesi´ne insanları atarken delil mi aradınız?” diye sordu. Yıldırım, Fethullah Gülen´in Türkiye´ye teslim edilmesi için ABD yönetiminin delil istemesini kınadı.

BİNALİ YILDIRIM (Başbakan): Amerikalı dostlarıma sormak istiyorum: “Dünya Ticaret Merkezinin ikiz kuleleri vurulduğu zaman, teröristleri yakalamak için delil mi aradınız? Guantanamo´da insanları topladığınız zaman elinizde delil mi vardı? Fethullah Gülen terör örgütüyle ilgili ne diye delil istiyorsunuz? Bunlar ortada. Bin Ladin konusunda hiç delil aradınız mı?

Yıldırım ayrıca Türkiye´nin terörle mücadele çabalarını engelleyecek herhangi bir yaklaşımı kabul etmeyeceklerini söyledi. Yıldırım, Avrupa ülkelerinin başarısız darbe girişimine karşı gösterdikleri tavırlardan ötürü memnuniyetini dile getirdi ancak bazı ülkelerin Türkiye´nin darbe girişimine karşı gelmede kullanılan yöntemlere ilişkin tavırlarını da eleştirdi.

YILDIRIM: Avrupalı dostlarıma seslenmek istiyorum. Darbe girişimine karşı gösterdiğiniz tavırları takdir ediyor ve sizlere teşekkür ediyorum. Ancak bu tavırlardan sonra “ama” ile başlayan cümlelere başlamanızdan hoşnut değilim. Çok sayıda insanı kaybettik ve yüreğimiz yanıyor. Halkımız kurşun yağmuruna maruz kaldı. Nitekim terörle mücadele konusunda gösterdiğimiz çabalara ters düşen veya vatandaşlarımızın azmini kıracak hiçbir davranışı kabul etmeyeceğiz. Bu davranışlara karşı iyi niyet göstermeyeceğiz.(Katar, El Cezire TV-19.07.2016)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —