• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Terör Konusunda İşbirliği Yetersiz

Terör Konusunda İşbirliği Yetersiz

Türkiye Dışişleri Bakanı pazartesi günü yaptığı açıklamada Türk polislerinin, geçen hafta Brüksel hava limanında kendisini patlatan Belçika vatandaşını temmuz ayında sınırdışı ettiklerinde Belçikalı meslektaşlarıyla doğrudan

 

Karen DeYoung

Türkiye Dışişleri Bakanı pazartesi günü yaptığı açıklamada Türk polislerinin, geçen hafta Brüksel hava limanında kendisini patlatan Belçika vatandaşını temmuz ayında sınırdışı ettiklerinde Belçikalı meslektaşlarıyla doğrudan temas kurduklarını söyledi.

Belçikalı yetkililer, terörist İbrahim el Baraoui hakkında diplomatik yollarla iletişime geçildiğini doğruladı. Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu´nun bahsettiği istihbarat, Ankara´daki büyükelçilikleri vasıtasıyla Belçika ve Hollanda´ya iletildi.

Çavuşoğlu 'Hatta emniyet güçlerimiz Belçika polisini uyardı.' dedi.

Türkiye ve Avrupa uzun süredir karşılıklı olarak, terör konusunda iş birliğinin yetersizliğinden şikayet ediyor. Çavuşoğlu 'İstihbarat paylaşıyoruz fakat Avrupa´da bu yabancı teröristlere karşı bir siyasi irade, kararlılık ve eylem eksikliği var.' dese de, son dönemde durumun biraz iyileştiğini doğruladı.

Çavuşoğlu, sınırdışı edilen binlerce yabancı savaşçının bazılarının, Avrupa hükûmetlerinin onları tutuklamayı kabul etmemesi üzerine tekrar Türkiye´ye geldiğini belirtti.

Diğer meselelerle ilgili Çavuşoğlu, günlük yaklaşık 8000 kişi olan Türkiye´den Yunanistan ve Avrupa Birliğine ulaşmaya çalışan göçmen ve mülteci sayısının, geçen ay AB ile imzalanan anlaşmadan sonra 1000´in altına düştüğünü dile getirdi.

Söz konusu anlaşmaya göre AB, Türkiye´nin Birliğe katılım müzakerelerini 'yeniden canlandırmayı', Türkiye´de bulunan mültecilere yeni yardım sağlamayı ve yaz aylarına kadar Türkiye´nin Avrupa´nın büyük kısmına vizesiz erişimini müzakere etmeyi kabul etti.(ABD,The Washington Post-28.03.2016)



22.5° / 13.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor