• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Terör İslam İle Bağdaştırılamaz

Terör İslam İle Bağdaştırılamaz

Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu, “Terör; İslam, Hristiyanlık ya da Budizm ile ilişkilendirilemez. Teröristler çok sayıda Müslüman’ı öldürdü. Bundan dinî mezhepler değil, terör örgütleri sorumludur. Biz Norveç’te 2011 yılında

Ria Novosti

Pazartesi günü Berlin`de Almanya Başbakanı Angela Merkel ile ortak basın toplantısı düzenleyen Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu, “Terörizmin dini yoktur ve İslam ile ilişkilendirilemez.” dedi.

Bir günlük resmî ziyaret için Almanya’da bulunan Başbakan Davutoğlu, 7-9 Ocak tarihlerinde Fransa`da yaşanan terör saldırılarında hayatını kaybedenleri anmak için Paris`te düzenlenen yürüyüşe katılmıştı.

Başbakan Davutoğlu, “Terör; İslam, Hristiyanlık ya da Budizm ile ilişkilendirilemez. Teröristler çok sayıda Müslüman’ı öldürdü. Bundan dinî mezhepler değil, terör örgütleri sorumludur. Biz Norveç’te 2011 yılında yaşanan terör saldırısını “beyaz” veya “Hristiyan” terörü olarak adlandırmadık. Aynı şekilde İslam terörü şeklinde bir tabiri kabul edemeyiz aksi takdirde teröristlerin kurduğu tuzağa düşeriz.” şeklinde konuştu.

Merkel, Almanya ve Türkiye`nin çeşitli konularda farklı fikirleri olabileceğini ancak terörle mücadelede ortak bir duruş sergilediklerini söyledi.

“İslam, modern Alman kültürünün bir parçasıdır. Yasalarımız, ülkemizde yaşayanlara milliyeti ve inancı ne olursa olsun saygı gösteriyor. Alman hükûmeti kurumlarında pek çok Türk kökenli vatandaş çalışıyor. Biz Müslümanlarla diyaloğu destekliyoruz ve onlara şiddete karşı olmaları çağrısı yapıyoruz. Farklı kültürden insanların yaşadığı ülkelerde bu çok önemli.” şeklinde konuşan Almanya Başbakanı, Almanya’nın, Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) üyeliğini desteklediğini ve desteklemeye devam edeceğini belirtti. Başbakan Davutoğlu ise Türkiye’nin AB üyesi olmasının en iyi barış mesajı olacağını sözlerine ekledi.(Rusya, Ria Novosti - 12 Ocak 2015)

 



22.5° / 13.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor