Terör yuvaları yerle bir! İHA'lar işaretledi, F-16'lar vurdu...

Terör yuvaları yerle bir! İHA

İstiklal Caddesi’nde Yağmur ve Ecrin adlı çocuklar dahil altı can alan terör saldırılarının ardından Suriye ve Irak’ın kuzeyindeki terör hedefleri vuruldu.

İstiklal Caddesi’nde Yağmur ve Ecrin adlı çocuklar dahil altı can alan terör saldırılarının ardından Suriye ve Irak’ın kuzeyindeki terör hedefleri vuruldu. İHA’lar PKK/YPG hedeflerini belirlerken, harekâtta 50’yi aşkın F-16 havalandı. Askerler terörü vuran bombalara Ecrin ve Yağmur’un adını yazdı.

Mersin’deki Polis Evi ve İstiklal Caddesi’ndeki terör saldırılarının ardından “Hesap zamanı” mesajı vererek harekete geçen Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), önceki gece PKK/YPG terör örgütüne karşı düğmeye bastı. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Irak ve Suriye’nin kuzeyinde gece saatlerinde başlayan Pençe-Kılıç Hava Harekâtı’nda belirlenen terör hedefleri eşzamanlı olarak imha edilirken, harekâtın detayları ortaya çıktı.

70 HAVA ARACIYLA

Yurt genelindeki 6 farklı üsten kalkan uçaklarla, Suriye ve Irak’ın kuzeyindeki hedefler eşzamanlı vuruldu. 50’den fazla F-16 ve yaklaşık 20 civarında TİHA/İHA/SİHA’nın (AKINCI, TB2 ve ANKA) katıldığı bildirildi. Sınırda konuşlu topçu bataryaları da harekâta destek verdi.

SİHA’LARDAN NOKTA ATIŞI

Harekât kapsamında hedef tespiti yapan yerli İHA ve SİHA’ların da taşıdıkları hassas güdümlü füzelerle terör hedeflerine karşı başarılı atışlar gerçekleştirdiği öğrenildi. İnsansız hava araçlarının lazer güdümlü ve sığınak delici mühimmat kullanıldığına işaret edildi. Harekâta ayrıca, havadan erken ihbar ve komuta kontrol uçağı ile tanker uçaklarının da destek verdiği belirtildi.

KOBANİ İLK KEZ VURULDU

Ağırlıklı olarak Suriye’nin kuzeyindeki PKK/YPG’nin kontrolündeki Kobani (Ayn el Arap), Tel Rıfat ve Derik çevresindeki hedefler imha edildi. Kobani ilk kez vuruldu. Harekâtın Irak bölümünde ise başta 140 kilometre içerideki Asos ile 90 kilometre içerideki Kandil olmak üzere terör noktaları hedef alındı. Vurulan noktalarda terör örgütünün eğitim kampları, mağaraları, barınakları, sığınakları ve lojistik yollarının yıkıldığı ifade edildi.

İlk aşamada 81 hedef vuruldu, sonra 89’a yükseldi. İstiklal Caddesi’nde altı kişinin hayatını kaybettiği saldırıda 81 kişi yaralanmıştı.

ECRİN VE YAĞMUR’UN ADI...

Milli Savunma Bakanlığı, terör hedeflerini vuran bombaların üzerine askerlerce İstiklal Caddesi’ndeki saldırıda hayatını kaybeden 9 yaşındaki Ecrin ile 15 yaşındaki Yağmur’un isimlerinin yazılmasına ilişkin görüntüleri paylaştı.

 

 



İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, terör örgütü DEAŞ'a yönelik düzenlenen operasyonda, aralarında Yalova'daki DEAŞ üyeleriyle bağlantılı olan 41 şüphelinin de yer aldığı 110 şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi.

Türkiye

Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme

ABD Başkanı Donald Trump, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çok iyi bir ilişkim var. Bu konuyu (Netanyahu ile) konuşacağız. Bence bu, iyi bir şey." dedi.

Dünya

HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen Türkiye'nin ilk milli jet eğitim ve hafif taarruz uçağı HÜRJET'in İspanya'ya ihracatına yönelik 2,6 milyar avro değerinde anlaşma yapıldı.

Teknoloji

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Erzincanlı Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (ERSİAD) ev sahipliğinde "Türkiye Yüzyılında Erzincanlı İş İnsanlarının Misyonu" konulu programın Konuğu İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan oldu.

Türkiye

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı

Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme

HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Fransa, Monako, Belçika, Lüksemburg ve Malta, Filistin Devleti'ni tanıdıklarını duyurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Fox News'e konuştu: Gazze'deki soykırımın faili Netanyahu'dur

Gram altın kritik seviyeyi aşarak rekor kırdı

Dört haftadır güncel İtalya gezilerimi yazıyorum. Şimdi size hepsinin linklerini beraber takdim ediyorum.

Türk Milliyetçileri Türk Kültür Kampı’nda Buluştu

Rusya - Ukrayna Savaşında Macron'un Umudu Türk Askeri! Türkiye 3. Dünya Savaşını Nasıl Önledi?

Ve Gazze ve vicdan ve merhamet…

İNSANIN SIRRI” NEDİR?

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Kıbrıs Türkü yalnız değildir, bu yolculukta her zaman Türkiye Cumhuriyeti yanımızdadır

Gazze'de son 24 saatte 18 kişi açlıktan hayatını kaybetti

Milli platformlara güç katan yeni sistemler IDEF 2025'te görücüye çıkacak

Sakarya'da çıkan orman yangınına müdahale sürüyor

KINAMA BİLDİRİSİ

Yükleniyor