Tarih: 17.09.2014 22:50

`Teröristleri finanse etmedik`

Facebook Twitter Linked-in

Almanya ziyareti kapsamında, çarşamba günü Berlin`de Merkel ve Gauck ile görüşmelerde bulunan Katar Emiri Tamim bin Hamad es Sani, ülkesine yönelik iddialara cevap vererek, Katar`ın terör gruplarını destekelemediğini vurguladı.

İlk olarak Almanya Cumhurbaşkanı ile görüşen Tamim bin Hamad es Sani, Gauck`un Katar`ın radikal İslamcı grupları finanse edip etmediğine yönelik sorusuna, ülkesinin hiçbir surette El Kaide ve İslam Devleti örgütünü finanse etmediği cevabını verdiği bildirildi. Gauck`un aynı zamanda Katar`ın 2022 FIFA Dünya Futbol Şampiyonası hazırlıkları için yapılan stadyum inşaatlarında, işçilerin insan haklarının ihlal edildiği haberlerine de değindiği, Es Sani`nin bu konuda da Katar yönetiminin inşaatlardaki kötü durumu değiştirmeye yönelik çaba gösterdiğini kaydettiği bildirildi.

Tamim bin Hamad es Sani, Almanya Başbakanı Merkel ile yaptığı görüşmede de 'Katar`ın hiç bir zaman terör gruplarına destek vermediğini ve vermeyeceğini' kaydetti. 34 yaşındaki es Sani, ülkesinin bu yaklaşımının Irak ve Suriye`deki terör grupları için de geçerli olduğuna dikkat çekti.

Almanya Başbakanı Merkel, Katar Emiri`nin yaptıkları görüşmede İslam Devleti örgütüne karşı mücadelenin diğer ülkelerin güvenliği kadar kendi ülkesinin de güvenliğiyle ilgili olduğunu garanti ettiğini kaydetti. Katar`ın İD`e karşı uluslararası koalisyona katıldığını belirten Merkel, Emir`in sözlerine itimat etmemesini gerektiren bir neden olmadığını kaydetti.

Birçok Arap ülkesi Katar`ı, Irak ve Suriye`deki radikal örgütlerin yanı sıra Mısır`daki Müslüman Kardeşler ve Filistinli Hamas`a destek vermekle suçluyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —