• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

Terörizm İki Ülkenin Ortak Melesidir.

Terörizm İki Ülkenin Ortak Melesidir.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: “Terörizm iki ülkenin ortak meselesidir. Türkiye ve Japonya´nın ilişkisi çok sağlam bir temel üzerine kurulmuş olup bu ilişkiyi daha da güçlendirmek gereklidir.”

 

NHK TV

Japonya Dışişleri Bakanı Fumio Kişida 21 Haziran akşamı Japonya´yı ziyaret etmekte olan Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya geldi. Görüşmede iç savaşın sürdüğü Suriye´deki sorun, terör tedbirleri, ayrıca nükleer füze geliştirmeyi sürdüren Kuzey Kore´nin durumuna ilişkin iş birliğinin güçlendirilmesi gibi konular teyit edildi.

Japonya Dışişleri Bakanlığının İkura Konukevinde gerçekleştirilen görüşmede, Dışişleri Bakanı Kişida, 'Uluslararası camia önemli bir sorunla karşı karşıyayken bu zorlu görevi üstlenmenin, iki ülkenin ortak noktası' olduğuna işaret etti.

Öte yandan Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “Terörizm iki ülkenin ortak meselesidir. Türkiye ve Japonya´nın ilişkisi çok sağlam bir temel üzerine kurulmuş olup bu ilişkiyi daha da güçlendirmek gereklidir.” dedi. İki Dışişleri Bakanı, iç savaşın devam ettiği Suriye´deki sorun ve terör tedbirleri, ayrıca nükleer füze geliştirmeyi sürdüren Kuzey Kore´nin durumuna ilişkin izlenecek tutumda koordinasyonun güçlendirilmesi konusunu teyit etti.

Buna ek olarak iki ülke Dışişleri Bakanları, ülkeler arasındaki ticaret ve yatırımın teşvik edilmesi için Japonya ile Türkiye arasındaki Ekonomik Ortaklık Anlaşmasının (EOA) bir an önce sonuçlandırılmasına yönelik müzakerelerin daha da ilerletilmesinde fikir birliğine vardı.(Japonya,NHK TV.21.06.2017)



17° / 11.3°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor