• BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00

Terörle Mücadele Stratejisi Değişmeyecek

Terörle Mücadele Stratejisi Değişmeyecek

Türkiye Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, Brüksel´de gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye´nin, AB´nin istediği gibi terörle mücadele stratejisini değiştirmeyeceğini belirtti.

 

Alyona Palajçenko 

Türkiye Avrupa Birliği (AB) Bakanı Ömer Çelik, Brüksel´de gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye´nin, AB´nin istediği gibi terörle mücadele stratejisini değiştirmeyeceğini belirtti.

Çelik, “AB, terörizmle mücadele stratejimizi değiştirmemizi istiyor. Dünyadaki bütün ülkelerin üstesinden gelemediği terör örgütüyle mücadele sürdürüyoruz ve terör karşıtı stratejimizi değiştirecek bir adım atmayacağız. Terörizmle mücadeleye yönelik ortak bir eylem planı gerekiyor.” şeklinde ifadelerde bulundu.

Türkiye, İsrail ve Rusya ile İlişkilerde Kaydedilen İlerlemeden Dolayı Memnuniyetini Belirtti--

Türkiye AB Bakanı Ömer Çelik, Brüksel´de perşembe günü yaptığı açıklamada Ankara´nın, Türkiye´nin diplomatik çabaları sonucunda İsrail ve Rusya ile ilişkilerin normalleşmesi sürecinde kaydedilen ilerlemeden dolayı memnun olduğunu belirtti.

Çelik, “Türkiye, dış politikadaki sorunları çözmek için bütün diplomatik çabaları sarf ediyor. Müzakere yoluyla çözülemeyecek bir meselenin olmadığını her zaman söylüyoruz. Bu bağlamda Rusya ve İsrail ile ilişkilerin normalleşme sürecinde kaydedilen ilerleme şüphesiz memnuniyet verici.” şeklinde konuştu.

Çelik ayrıca Türk heyetinin Brüksel´de Türk vatandaşları için AB ülkelerine vizenin kaldırılması konusunu görüşeceğini Ankara´nın aynı şekilde müzakere yolunu izleyerek anlaşmak niyetinde olduğunu belirtti.(Rusya,Ria Novosti-30.06.2016)



23° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor