• BIST 100

    10147,85%-0,25
  • DOLAR

    32,28% 0,05
  • EURO

    34,97% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2452,76% 0,28
  • Ç. ALTIN

    3942,46% 0,76

Terörün Her Türlüsüyle Mücadelemiz Kararlılıkla Sürecek

Terörün Her Türlüsüyle Mücadelemiz Kararlılıkla Sürecek

Ankara´da Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında yüksek düzeyli bir güvenlik zirvesi yapıldı.Toplantıdan sonra Başbakan Davutoğlu bir açıklama yaparak ülkesinin terörün her türlüsüyle mücadeleye devam edeceğini söyledi.

 

El Cezire TV

Türk güvenlik güçleri İstanbul´daki Sultanahmet Meydanı´nda meydana gelen saldırıyı düzenleyenin kimliğine ulaşabildi. Türk polisi söz konusu saldırganın İslam Devleti (İD) örgütüne mensup Suriye´den gelen bir yabancı olduğunu ve aranılanlar listesinde olmadığını açıkladı.

Saldırıda 10 kişinin hayatını kaybettiği, sekizinin Alman vatandaşı olduğu belirtildi. Öte yandan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye´ye ve uluslararası camiaya oluşturduğu tehdit kalkıncaya kadar ülkesinin DAİŞ terör örgütüyle mücadeleye devam edeceğini ve terör tehdidinin kaynağını Suriye´nin oluşturduğunu söyledi.

Sultanahmet Meydanı İstanbul´un çarpan kalbi konumunda. Bir canlı bomba, bir grup yabancı turistin arasında kendini patlatarak 10 kişinin ölümüne ve 15 kişinin yaralanmasına neden oldu. Yetkililer, söz konusu canlı bombanın İD örgütüne mensup bir Suriyeli olduğunu ve kısa bir süre önce ülkeye giriş yaptığını ve isminin arananlar listesinde olmadığını belirtiyor.

Ankara´da ise Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında yüksek düzeyli bir güvenlik zirvesi yapıldı. Toplantıya birçok bakanla birlikte Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı ve Emniyet Genel Müdürü de katıldı. Toplantıdan sonra Başbakan Davutoğlu bir açıklama yaparak ülkesinin terörün her türlüsüyle mücadeleye devam edeceğini söyledi. Başbakan sözlerine şöyle devam etti: 'DAİŞ´e karşı mücadeleye bütün irade ve azmimizle devam edeceğiz ve terör örgütlerine karşı bir adım geri atmayacağız. Saldırıyı yapanlara yardım edenleri ifşa edeceğiz ve gerekli cezaya çarptırılacaklar.'
(Katar,El Cezire TV-12 Ocak 2016)



18.3° / 11.9°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor