• BIST 100

    10056,00%-1,59
  • DOLAR

    32,23% 0,09
  • EURO

    34,79% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2423,63% -0,84
  • Ç. ALTIN

    3924,06% -0,49

THY 60 Bin Yolcuyu Hedefliyor

THY 60 Bin Yolcuyu Hedefliyor

Türk Hava Yolları iki yıldır Bilbao`yu dünyanın 261 noktasıyla birleştiriyor. Bilbao, İstanbul`dan gelen günlük hatla Asya ve Afrika ile bağlanıyor. Hem bölge dışına çıkan hem de ziyarete gelenlerin sayısını artırarak pazarın geni?

El Pais

Türk Hava Yolları iki yıldır Bilbao`yu dünyanın 261 noktasıyla birleştiriyor. Bilbao, İstanbul`dan gelen günlük hatla Asya ve Afrika ile bağlanıyor. Hem bölge dışına çıkan hem de ziyarete gelenlerin sayısını artırarak pazarın genişletilmesi planlanıyor. Geçen yıl şirkete ait uçaklar 40 bin yolcu taşıdı. 2014`ün Ekim`ine kadar 50 bin kişi şirketi tercih ederken bu sayının yıl sonuna kadar 60 bine ulaşması bekleniyor. Kısa vadedeki hedef, yeni güzergâh oluşturmaktan çok daha fazla yabancının dikkatini çekebilmek, kış döneminde etkin olan iş adamı profilindeki müşterileri şirkete yakınlaştırmak.

Şirketin Bilbao Müdürü Serkan Özbüyükyörük yaptığı açıklamada, daha fazla kapasiteli uçaklarla çalışıp daha fazla yolcu taşıyarak bir ofislerinin bulunduğu Loiu Havalimanı’ndaki mevcudiyetlerini artırmak istediklerini söyledi. Yüzde 25 ila yüzde 40 aralığında bir büyümeyle 80 bin ila 100 bin kişiye hitap etmeyi hedefleyen şirket, müşterilerinin önemli bir kısmını teşkil eden Bask Bölgesi`ndeki şirketlerle anlaşma imzalamayı istiyor. Firmanın Bilbao uçuşlarının yüzde 60`ını iş görüşmesi yapanlar, yüzde 40`ını ise turistik seyahat yapanlar oluşturuyor.

Şef aşçı figürünü uçuşa dâhil eden ilk firma olan Türk Hava Yollarının Sorumlusu, business sınıfına olan talebin gün geçtikçe arttığını ve hatta şu anki uçuşlarda bu sınıfta genellikle yer bulunmadığını söylüyor. İstasyon Müdürü, aylık 15 ton civarındaki rakamla Türk Hava Yollarının Loiu Havalimanı`nda kargo taşımacılığında da büyümeye gittiğini ekliyor.

Şirketin en fazla tercih edilen Bilbao çıkışlı güzergâhları Çin, Hindistan, Yakın Doğu, Singapur, Hong Kong, Tayland ve Maldivler. Maldivler`e giden yolcuların büyük kısmını sörfçüler oluşturuyor. Bunun nedeni şirketin sörf tahtalarını ücretsiz taşıması. Dünyanın en fazla noktasına uçan hava yolu şirketi olan THY, uçuş operasyonlarında ikinci sırada yer aldığı Avrupa gibi fazla rekabetin olmadığı dünyanın farklı yerlerine hizmet götürmeyi amaçlıyor.(İspanya, El Pais - 19 Kasım 2014)

 



18.1° / 10.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor