Tarih: 31.03.2014 16:13

THY, Kırım Seferlerine Başlıyor

Facebook Twitter Linked-in

Rosbalt

Uluslararası Simferepol/Akmescit Havaalanı Kamu Anonim Şirketi Denetleme Kurulu Başkanı Gennady Narayev, Türk Hava Yollarının Kırım ile uçak seferlerini başlatmaya hazır olduğunu söyledi.

Kırıminform, “Türk havacılık otoriteleri 1 Nisan`dan itibaren İstanbul’a seferleri yenileme niyetlerini beyan etmiştir.” şeklinde Narayev’in sözlerinden alıntı yapıyor.

Narayev’e göre şu anda Akmescit’e Rusya Federasyonu, Azerbaycan ve Özbekistan hava yolları düzenli seferler gerçekleştiriyor. Aynı zamanda Kiev ile uçuş bağlantılarının yeniden başlaması siyasi nedenlere takılıyor.

Havaalanı Denetleme Kurulu Başkanı, “Kiev bu seferlere doğrudan yasak koydu.” şeklinde vurguladı.

Narayev, Rusya’nın Kırım üzerindeki hava sahasını kendisinin olarak tanıdığını ve ilgili belgelerin Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatına verildiğini söyledi. Narayev, “Ukrayna da Kırım hava sahası üzerinde sahiplik beyan ettiğinden Dışişleri Bakanları buna müdahale ediyor. Bu artık Dışişleri Bakanlıkları düzeyindedir. En kısa zamanda müzakerelerin sona ereceğini ve uçuş bağlantılarıyla ilgili sorunun kalmayacağını düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

16 Mart`ta Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Ankara’nın görüşüne göre uluslararası normlara aykırı olan Kırım referandumunu tanıma niyetinde olmadıklarını söylediğini hatırlatalım. (Rus Haber Ajansı Rosbalt - 27 Mart 2014)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —