THY; Doğu İle Batı Arasında
Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, şirketinin büyüme tahminlerini oldukça memnun bir ifadeyle açıklıyor. Şirket, bu hızla yakında Air Francea yetişecek. Rakamlar kendiliğinden konuşuyor: 293 uçağı bulunan İstanbul me
Valerie Collet
Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, şirketinin büyüme tahminlerini oldukça memnun bir ifadeyle açıklıyor. Şirket, bu hızla yakında Air Francea yetişecek. Rakamlar kendiliğinden konuşuyor: 293 uçağı bulunan İstanbul menşeli şirketin, 2015 yılında 63 milyon yolcu taşıması bekleniyor. 2013 yılında ise yılda 120 milyon yolcu taşıması beklenen 450 uçakla 24 milyar dolarlık bir ciro yapmayı hedefliyor. O tarihte bazı büyük Avrupa şirketleri çoktan geride kalmış olacaktır.
Üçüncü Havalimanı
İstanbul, Türkiyede havacılığın gelişimini desteklemek için çok yatırım yaptı. Hava taşımacılığı, ülkenin gayrisafi yurt içi hasılasının yüzde 5,9unu oluşturuyor ve 20 yıl içerisinde yüzde 7ye ulaşması bekleniyor. İnşaatına yeni başlanan ve çoğu gözlemciye göre imkânsız görünse bile 2017 yılında tamamlanması öngörülen üçüncü havalimanının yapımıyla da yolcu kapasitesi 150 milyona ulaşacaktır. Roissy Charles de Gaulle Havalimanı 2014 yılında 63 milyon yolcu ağırladı. THYnin ayrıcalığı, kurulmakta olan bu aktarma merkeziyle sınırlı kalmayacak: Konumu itibarıyla Doğu ile Batı arasında bulunuyor. Şirket, uzun ve kısa mesafe uçuşlarıyla İstanbuldan 55ten fazla ülkeye uçuş gerçekleştiriyor. Temel Kotil, dünyanın ağırlık merkezinin ekonomik gelişmeleri takiben Asyaya doğru kaydığını, İstanbulun aktarma konusunda Dubaiyi geride bıraktığını kaydediyor. Çoğu zaman Orta Doğunun hızla gelişmeye devam eden şirketleriyle kıyaslanan THY aslında farklı bir profile sahip.
Emirates, Etihad veya Katar Havayollarının aksine THY, 2006 yılında özelleştirildi. Devlet hâlâ sermayesinin yüzde 49una sahip ve yurt içi seferlerinde sağlam bir konumda: Yurt içi seferlerinde yolcuların yüzde 41i THYi tercih ederken Körfez şirketleri faaliyetlerini özellikle aktarma uçuşları alanında gerçekleştiriyor. Türk şirketin pazar payı hızla artıyor. Koltuk kapasitesi sıralamasında Air Franceın iki sıra gerisinde 13. sıraya yerleşiyor.
THY aynı zamanda şimdiye kadar büyük Avrupalı şirketlerin elinde olan hava yük taşımacılığının önemli bir kısmını da kendinde topladı. Hava yük taşımacılığı, dört yılda 313 bin tondan 668 bin tona ulaştı. THY, birçok Avrupalı şirketin getirisi olmadığı için vazgeçtiği kargo uçağı alımına devam ediyor.(Fransa, Le Figaro - 22 Haziran 2015)
Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
TürkiyeSiyonist emperyalizm ve iki manyak…
En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.
DünyaBir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.
TürkiyeGençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Siyonist emperyalizm ve iki manyak…
Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Genç ASAM
Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı
Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz
Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi
2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?
Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi
Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı
ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi
İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı
Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme
HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı
ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…
Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız
KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'
Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi
İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor
Helal telefon olsa alır mıydın?
Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük
Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025
Milletimizin başı sağ olsun
Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda
Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı
Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor
Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'
Yükleniyor
