Tarih: 24.07.2015 15:14

THY`nin Ortağı Lufthansa`ya Karşı

Facebook Twitter Linked-in

Christian Ebner

Dünya’nın Hiçbir Yerinde Avrupa’daki Kadar Çok Sayıda Havacılık Şirketi Bulunmuyor. Son Zamanlarda Özellikle Ucuz Bilet Satan Firmalar Başarı Elde Ediyor. Türkiye’den Yeni Bir Rekabetçi Firma Piyasaya Giriş Yapıyor--

Avrupa semaları, önümüzdeki yıllarda biraz daha daralabilir. Handelsblatt’a konuşan Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil giderek büyüyen Şirketin ucuz uçuşlar sunan markasının yakında piyasaya giriş yapacağını duyurdu. 29 uçağa sahip olan Anadolu Jet, şimdiye kadar sadece Türkiye içerisinde seferler düzenledi ve önemli bir özelliğe sahip: uçak seyahatini son derece ucuza getirmesi. Gerçekten Lufthansa’ya rakip olup olmayacağı ise belli değil.

Türk Hava Yolları ile ortaklaşa Sun Express’i işleten Lufthansa ise konuya ilişkin resmî bir açıklamada bulunmadı. Bu adım, Frankfurt’ta şimdilik fazla huzursuzluğa yol açmayacak çünkü AB ülkesi olmayan Türkiye, Avrupa’daki bütün destinasyonlara ucuz uçuş yapılmasını sağlayan ve “Open Sky” diye de adlandırılan modelin kurallarına tabi değil.

Bu nedenle Anadolu Jet ancak ana şirketi Türk Hava Yollarının Almanya ile mevcut ikili anlaşmalarından faydalanacak ve Türkiye’de uygun fiyata uçuş imkânları sunsa da bunu Avrupa’daki destinasyonları için uygulayamayacak. (Alman DPA Ajansı - 23 Temmuz 2015)

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —