Tika´nın Karadağ´a Desteği Sürüyor

Tika´nın Karadağ´a Desteği Sürüyor

Karadağ´ın kuzey bölgesinde yer alan Rojaye, Petnitsa, Biyelo Polye ve Moykovats şehirlerinde dış göçün önüne geçmek, bölge tarımının geliştirilmesine katkı sağlamak ve ailelerin gelir düzeyini artırmak amacıyla başlatılan proje ?

 

Kayseri Gündem Gazetesi

Moykovats şehrinde düzenlenen dağıtım törenine, Karadağ Hükümeti Azınlık ve İnsan Hakları Bakanı Suad Numanoviç, T.C. Karadağ Büyükelçisi Serhat Galip, Moykovats Belediye Başkanı Deyan Medoyeviç, Moykovats Belediye Meclis Başkanı Slavenko Blazeviç ve TİKA yetkilileri katıldı.

Törende konuşan Karadağ Hükümeti Azınlık ve İnsan Hakları Bakanı Suad Numanoviç, TİKA´nın başta sağlık ve eğitim alanında olmak üzere Karadağ´da önemli projeler gerçekleştirdiğini belirterek, Karadağ´da tarım alanında ihtiyaç sahibi ailelere yaptığı desteklerden dolayı Karadağ Hükümeti adına TİKA´ya müteşekkir olduklarını belirtti. Daha önce gerçekleştirilen meyve yetiştiriciliği projesinde de TİKA ile ortak çalışma gerçekleştirdiklerini belirten Bakan Numanoviç, TİKA´nın Karadağ´ın her bölgesinde gerçekleştirdiği başta eğitim, sağlık ve tarım alanlarında olmak üzere tüm projelerin büyük bir takdirle karşılandığını kaydetti.

Açılış töreninde konuşan T.C. Karadağ Büyükelçisi Serhat Galip ise; Türkiye olarak her zaman Karadağ halkının yanında olduklarını vurgulayarak, söz konusu projenin Karadağ´ın kuzey bölgesinde tarımsal üretimin ve ailelerin gelir düzeyinin artırılması konularında önemli bir katkı sağlayacağını belirtti. TİKA´nın Karadağ´ın her bölgesinde etkin ve yerinde projeler gerçekleştirdiğini ifade eden Büyükelçi Galip, bu projede özellikle kadın girişimcilerin seçilmiş olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. TİKA Karadağ Koordinatörü Mustafa Yazıcı ise törende yaptığı konuşmada, TİKA olarak Karadağ´da tarımda istihdamı artırıcı ve dış göçü önleyici projeleri önemsediklerini belirterek, proje kapsamında seraların dağıtımının yapıldığı girişimcilerin seçimine büyük özen gösterildiğini kaydetti.

Projenin 2015 yılında başlatılan örtü altı yetiştiriciliği teşvik projesinin devamı olduğunu sözlerine ekleyen Koordinatör Yazıcı, işbirliklerinden dolayı Azınlık Bakanlığı ve projenin gerçekleştirildiği tüm belediyelere teşekkürlerini sundu. TİKA tarafından Karadağ´ın Kuzey bölgesinde başlatılan Örtü Altı Yetiştiriciliği Teşvik Projesi ile 2015 yılı içinde Plav şehrinde tarım bölümü mezunu 25 genç girişimciye 25 adet sera dağıtımı gerçekleştirilmişti. Proje çerçevesinde teslim edilen seralar tüm ekipmanlarıyla kurularak üretime hazır halde yetiştiricilere teslim ediliyor. (Kayseri Gündem Gazetesi-28.03.2016)



Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Türkiye

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.

Dünya

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.

Türkiye

Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Genç ASAM

Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı

Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz

Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi

2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?

Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi

Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı

ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı

Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme

HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Yükleniyor

loading