• BIST 100

    10320%1,59
  • DOLAR

    32,28% 0,03
  • EURO

    35,09% 0,05
  • GRAM ALTIN

    2473,22% 0,30
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,00

Tillerson: 'Esad rejiminin geçen haftaki saldırısı sadece sonuncusuydu'

Tillerson:

Amerika Birleşik Devletleri´nin (ABD) Suriye yönetimine ait hava üssünü vurmasıyla Beyaz Saray ile Kremlin arasında yükselen tansiyonu düşürmeye çalışan Amerikan Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Moskova´da Rus mevkidaşı Sergey Lavrov

 

Amerika Birleşik Devletleri´nin (ABD) Suriye yönetimine ait hava üssünü vurmasıyla Beyaz Saray ile Kremlin arasında yükselen tansiyonu düşürmeye çalışan Amerikan Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Moskova´da Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü.

Lavrov, Rusya´nın İdlib´deki kimyasal silah saldırısının kapsamlı bir şekilde araştırılması görüşünü yineledi: “Amerikalı meslektaşlarımızın böyle bir soruşturmayı desteklemeye hazır olduğunu gördük. Birleşmiş Milletler ve Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü´nün bu konudaki yetkilerinin derhal kullanılmasını bekliyoruz.”

Rex Tillerson ise Suriye´nin İdlib kentinde sivilleri hedef alan kimyasal silah saldırısının Esad yönetimi tarafından düzenlendiğine “emin” olduklarını söyledi: “Bu Esad rejimi tarafından düzenlenen kimyasal silah saldırısının sadece sonuncusuydu. Açıkçası Esad ailesinin saltanatının sona ermek üzere olduğunu ve son birkaç yıldır sürdürdükleri bu savaşla kendilerini yine gündemde tuttuklarını düşünüyoruz.”

Lavrov ve Tillerson görüşmede Ukrayna krizini de ele aldı. İki bakan Ukrayna krizinde Minsk Anlaşması´nın şartlarının yerine getirilmesi konusunda hemfikir olduklarını belirtti.



23° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor