Tarih: 10.11.2017 23:52

Tillerson´dan ´Lübnan´da vekalet savaşı´ uyarısı

Facebook Twitter Linked-in

 

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Tillerson, ABD´nin Lübnan´ın egemenliği ve bağımsızlığını güçlü bir şekilde desteklediğini belirtti. Tillerson, 'ABD, Lübnan´ın içinde ve dışındaki tüm tarafları, bu ülkenin toprak bütünlüğüne, hükümetine ve silahlı kuvvetleri gibi meşru ulusal kurumlarının bağımsızlığına saygı duymaya çağırıyor' değerlendirmesinde bulundu. 

Bakan Tillerson, geçen hafta sonu Suudi Arabistan´ın başkenti Riyad´da istifasını açıklayan Lübnan Başbakanı Saad Hariri´ye “ABD´nin güçlü bir müttefiki olarak” saygı duyduklarını kaydetti.   

´LÜBNAN´IN İSTİKRARINI TEHDİT EDECEK HER TÜRLÜ ADIMA KARŞIYIZ´

ABD´nin Lübnan´ın istikrarını desteklediğini vurgulayan Tillerson, Washington´un Lübnan´ın istikrarını tehdit edecek her türlü adıma karşı olduğunun altını çizdi.

Tillerson, açıklamada şu ifadelere yer verdi: 'Tek güvenlik otoritesi olarak tanınması gereken Lübnan devletinin güvenlik güçlerinden başka yabancı güçlerin, milislerin ve silahlı unsurların ülkede meşru rolü yoktur. ABD, Lübnan´ın içinde ve dışında herhangi bir tarafın ülkeyi vekalet savaşları alanı haline getirmesine veya ülkede istikrarsızlığa yol açacak her türlü adıma karşı uyarıyor.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —