Tarih: 02.12.2016 21:52

Times: Suriye´de Türkiye´nin istediği tampon bölge hayata geçiyor

Facebook Twitter Linked-in

 

Times gazetesinin İstanbul´daki Türkiye muhabiri Hannah Lucinda Smith´in imzasını taşıyan haberde, Suriye´de krizin başlangıcından bu yana farklı tarafları destekleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin´in uzlaşmaya başladığı öne sürüldü.

Gazetenin haberine göre, Türkiye´nin kendi içinde yaşadığı sorunlar ve dış politikada oluşan yeni reel politik durum nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye konusunda tavır değiştirmek zorunda kaldı ve yeniden arabulucu rolü üstlenmeye başladı.

´YARI KALICI TAMPON BÖLGE OLUŞTURULDU´

BBC Türkçe´nin aktardığı habere göre Erdoğan ile Putin son birkaç hafta içerisinde üç kez telefonla görüştü. Bu görüşmelerde ele alınan başlıca konular arasında Suriye´deki son durum ve Halep´le ilgili gelişmeler de yer alıyor.

Times, Türkiye´nin Rusya´nın üstü kapalı onayıyla birlikte, sınırın Suriye tarafında ´yarı kalıcı bir tampon bölge´ oluşturmayı başardığını vurgulayarak, '(Türk askerleri ve desteklediği ÖSO) şimdi de Halep ile Rakka arasında DEAŞ´ın elinde kalan son kasaba olan El Bab´a doğru ilerliyor. Türk hükümet kaynakları, bu kasabada ilerleyişi durduracaklarını ve işi diplomatik sürece devredeceklerini söylüyor' dedi.

Times´a konuşan hükümete yakın bir kaynak ise Türkiye´nin Suriye´deki stratejik misyonunun sınırına bitişik ´terörden arındırılmış´ bir bölge yaratmak´ olduğunu ifade etti.

Haberde, Rusya´nın hava desteğiyle Suriye ordusunun Halep´teki ilerlemelerinin Devlet Başkanı Beşar Esad´ın güçlenmesine yardımcı olacağı ve Türkiye´nin de istediği şekilde doğu-batı yönünde, Azez ve Cerablus arasında yaklaşık 90; güneye doğru da yaklaşık 30 kilometrelik bir alanda tampon bölgeye yaratmaya başladığı vurgulandı.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —