Tokyo´dan ´Ryanair´ kararı: Japon hava sahası Belaruslu havayolu şirketlerine kapatılacak

Tokyo´dan ´Ryanair´ kararı: Japon hava sahası Belaruslu havayolu şirketlerine kapatılacak

Japonya Bakanlar Kurulu Genel Sekreteri Katsunobu Kato, Ryanair uçağının bomba ihbarı üzerine Minsk´e indirilmesi nedeniyle Belaruslu havayolu şirketlerinin Japon hava sahasına alınmayacağını ifade etti.

 

Japonya Bakanlar Kurulu Genel Sekreteri Katsunobu Kato, Ryanair uçağının bomba ihbarı üzerine Minsk´e indirilmesi nedeniyle Belaruslu havayolu şirketlerinin Japon hava sahasına alınmayacağını ifade etti.

Ryanair uçağının bomba ihbarı üzerine Minsk´e acil iniş yapması ve muhalif Nexta Telegram kanalının yöneticisi Roman Protaseviç´in gözaltına alınması nedeniyle bir ülke daha Belarus´a yaptırım kararı aldı.

Basın toplantısı düzenleyen Kato, Belaruslu havayolu şirketlerine ait uçakların Japonya hava sahasını kullanmalarının yasaklanacağını ve charter uçuşlarının da talep gelmesi halinde bile kabul edilmeyeceğini kaydetti.

Kato, 'Bu tür bir olayın tekrarlanma riski ortadan kalkmadığı için ulusal havayolu şirketlerine uçuşlar sırasında Belarus hava sahasından kaçınmalarını tavsiye edeceğiz' dedi.

Ryanair uçağının zorla indirilmesini ve bir yolcunun gözaltına alınmasını kararlılıkla kınadıklarını belirten Kato, Protaseviç´in derhal serbest bırakılmasını talep ettiklerini vurguladı.

Ne olmuştu?

Yunanistan´dan Litvanya´ya giden Ryanair´e ait 123 yolcu taşıyan uçak, bomba ihbarı yapıldığı iddiasıyla Belarus hava sahasındayken acil iniş yapmıştı. Belarus´un başkenti Minsk´e indirilen uçaktaki yolcular arasında bulunan ve terör olaylarına karıştığı gerekçesiyle aranan Nexta ve Belarus Golovnogo Mozga Telegram kanallarının kurucusu Protaseviç gözaltına alınmıştı.

Bu arada Minsk´teki uçak hadisesi, bir uçağın üçüncü ülkede zorla indirilmesiyle sonuçlanan ilk olay değil. 3 Temmuz 2013´te Moskova´da katıldığı bir konferanstan dönen Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales´in uçağı Fransa ve Portekiz´in hava sahalarında uçuş izni çıkmaması üzerine Viyana´daki Schwechat Havaalanı´na zorunlu iniş yapmıştı.

ABD´nin casuslukla suçladığı Edward Snowden´ın içinde olduğu iddiasıyla aranan bir uçağın ABD´li eski istihbaratçının bulunmaması üzerine Avusturya´dan havalanmasına izin verilmişti. Avrupa ülkelerinin bu kararı, Güney Amerika´da büyük tepkiyle karşılanmıştı.

 

 



Suriye'deki olayların arkasında bu iki ülke var! Uzman isim olasılıkları sıraladı

Suriye'de devrimden sonra Perşembe gecesi devrik Esed rejiminin askerleri Lazkiye-Tartus hattında isyan girişiminde bulundu.

Dünya

Altay tankında ABD ve Rusya’da olmayan özellik

Türkiye'nin büyük çabalarla ürettiği Altay tankının üstün özelliklerinin ABD’nin M1 Abrams ve Rusların en son ürettikleri T-90 tanklarında olmadığını ifade etti. Güçlüer, "Benim gözümde Altay tankı, dünyanın en iyi tankı" dedi.

Teknoloji

Nadir toprak elementlerinin günümüz jeostratejisindeki yeri

Dr. Eray Güçlüer

Analiz

Emekli Albay Eray Güçlüer'den çarpıcı analiz! ABD Güney Kıbrıs'ı neye hazırlıyor?

Rum Milli Muhafız Ordusu İle ABD Arasında Özel Hareket Tatbikatı

Dünya

Suriye'deki olayların arkasında bu iki ülke var! Uzman isim olasılıkları sıraladı

Altay tankında ABD ve Rusya’da olmayan özellik

Nadir toprak elementlerinin günümüz jeostratejisindeki yeri

Emekli Albay Eray Güçlüer'den çarpıcı analiz! ABD Güney Kıbrıs'ı neye hazırlıyor?

İlham Aliyev ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Iğdır Nahçıvan Boru Hattı açılışında bir araya geldi

ABD basını, Bayraktar AKINCI'yı yakın takibe aldı: Türkiye'nin iktidara yükselişi

Trump'tan Gazze halkına tehdit: Esirleri bırakmazsanız öleceksiniz

Macron: ABD yanımızda değilse savaşa hazır olmalıyız

AFAD: Asrın Felaketi’nden bugüne kadar 107 bin deprem gerçekleşti

İsrail'in 'Cehennem planı': Netanyahu Ramazan dinlemedi

Zelensky'den geri adım: ABD ile anlaşma imzalamaya hazırız

New York Times Meydanı’nda teravih namazı kılındı

Yunan basını yazdı: Türkiye'ye Eurofighter satışını engelleyemeyiz

Gazze'de esir takası krizi çözüldü: 641 Filistinli serbest bırakıldı

Bölgesel ve küresel sınamaların gölgesinde G20 Dışişleri Bakanları ve MIKTA Toplantısı

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, NATO üyeliği karşılığında görevinden ayrılmaya hazır olduğunu belirtti

İsrail 2002'den bu yana ilk kez tanklarla işgal altındaki Batı Şeria'ya girerek Cenin'e baskın düzenledi

MÜTEVELLİ ÜYEMİZ ALİ DOĞAN HAYATINI KAYBETTİ

Adına "Türk Dünyası" denen bölge, Rusya'yı mı geliştiriyor?

Avrasya Bir Vakfı Gençlik Kolları Kurucu Başkanı Çağrı Batuhan Budak, Yenidünya gündemi`nin sorularını yanıtladı.

"Bu kuş dilidir, bunu ancak Süleyman bilir..."

"Bakü'ye kardeştir Tbilisi..."

"Dostuyuz", "kardeşiyiz" etiketli diplomasi antrenmanları

Tövbe tövbe, savaşta bile yapılmayacak bir suçlama bu yahu...

Sakin olalım, gözlemci sayısı artmıyor; misyonun görev süresi uzatılıyor...

Şu bizim "Türk dünyası" vakamız… Özal hayatını kaybetmişti

Trump'ın dönüşü ve 2025'te dünya sistemi: Çift kutuplu düzen gerçekten mümkün mü?

Savaş, TürkAkım'ın gücünü pekiştiriyor mu?

"Filin zücaciye dükkanına girmesi" öncesinde "çift kutuplu dünya" hayali

Paşinyan Moskova'ya "Ya Herro ya Merro" demeyi sürdürüyor

Yükleniyor